Äldreomsorg

Humana driver äldreboenden på entreprenad och i egen regi. År efter år ger våra kunder Humanas ­äldreboenden höga betyg. Vi växer genom att bygga innovativa äldreboenden och genom att vinna entreprenadupphandlingar med fokus på kvalitet.

""

Hitta ditt äldreboende

Humanas äldreboende finns från Trelleborg i söder till Gävle i norr. Sök på kommun eller se alla våra boenden i listan.

""

Ansök om plats

Här kan du fylla i en intresseanmälan. Vi besvarar gärna dina frågor och funderingar kring våra olika äldreboenden. Bra att veta är att du behöver ett biståndsbeslut från din kommun innan en flytt är möjlig.

Vi strävar efter att alla boende ska få heltäckande omsorg i en säker, trygg och hemtrevlig miljö. Den som flyttar till något av våra äldreboenden får egen lägenhet. Dessutom har man tillgång till matsal, vardagsrum och andra gemensamma utrymmen. Varje dag erbjuds olika aktiviteter. Humanas måltidskoncept innebär god och näringsriktig mat tillsammans med andra.

De som bor på Humanas äldreboenden har ofta flera diagnoser såsom demenssjukdom, diabetes, hjärtsvikt eller olika fysiska funktionsnedsättningar. Det ställer höga krav på personalen. Hos oss finns erfarna chefer och engagerade undersköterskor, sjuksköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeuter. Vi använder evidensbaserade metoder och erbjuder medarbetarna ständig utveckling, bland annat genom Humana Academy.

Humana öppnade under 2021 fem nya äldreboenden om totalt 320 platser i Falkenberg, Norrtälje, Vallentuna och Ängelholm. År 2023 invigdes ett äldreboende i Täby kommun som drivs i egen regi och erbjuder 90 lägenheter. Humana planerar för fortsatt expansion inom äldreomsorg mot bakgrund av att ­antalet invånare över 80 kommer att öka med cirka 50 procent inom mindre än tio år. Ambitionen är att växa med bibehållen kvalitet och stärkt lönsamhet.

Stark värdegrund

Humanas värdegrund "Ansvar, Engagemang och Glädje" genomsyrar allt vi gör. Arbetet med värdegrunden är en central utgångspunkt såväl i den strategiska planeringen som i den dagliga kontakten med kunder, klienter och beställare. Vår främsta konkurrenskraft är våra medarbetares engagemang, glädje och vilja att ta ansvar.

Vård som fokuserar på individen

Humanas vision är "Alla har rätt till ett bra liv". För att leva upp till den sätter vi alltid de boende i första hand. Alla våra verksamheter bygger på respekt för människors integritet och självbestämmande. Ingen individ är den andra lik. Därför måste också våra lösningar vara individuella och unika.

Trygg omsorg med kompetent och engagerad personal

Humanas medarbetare är grunden i vår verksamhet. Därför är det viktigt att ge dem en tillfredsställande arbetsmiljö och kontinuerlig kompetensutveckling. På våra äldreboenden arbetar undersköterskor, vårdbiträden, verksamhetschefer, sjuksköterskor, arbetsterapeut och sjukgymnast/fysioterapeut. Alla våra boenden är bemannade dygnet runt.

Visionsbild av ett nytt stort äldreboende.

Våra byggprojekt

Genom att satsa på design, kvalitet och innovation skapar Humana framtidens äldreboende.

Hero

Vanliga frågor och svar

Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna om äldreomsorg. Hittar du inte svaret på din fråga i listan kan du alltid kontakta oss så hjälper vi dig.

A group of people standing next to a person

Jobba på äldreboende

Vill du ha ett viktigt och meningsfullt arbete där du gör skillnad varje dag? Välkommen att söka ett av våra lediga jobb på Humanas äldreboende!

Utforska 212 lediga tjänster

Vi letar alltid bra personer som vill jobba hos oss! Vi har flera lediga tjänster över hela Sverige. Se om du hittar ditt nya jobb hos oss.

Sök jobb hos oss