""

Därför valde Majas familj Humana

Precis som alla sjuåringar älskar Maja att leka och vara med sina kompisar. Men hennes funktionsnedsättning gör att Maja och familjen är beroende av personlig assistans för att vardagen ska fungera.

Assistansen gör att vi får livet att gå ihop och ger Maja frihet att välja vad hon vill göra.

Majas mamma, Lisa

När Molly var ett år fick hon den ovanliga diagnosen Glutarsyreuri typ 1. Sjukdomen har gjort att Maja har förlorat förmågan att gå, stå, sitta, prata och äta.

Utan assistans skulle Majas liv bestå av väntan

Därför behöver Maja hjälp och stöd dygnet runt, för att kunna leva sitt liv som hon själv vill. Hon älskar att cykla, åka slalom, teckna och leka med sina vänner.

– Utan assistans skulle Majas vardag till största del bestå av väntan. Väntan på att bli förflyttad, att få kommunicera, att få leka, att få kolla vad storasyster gör eller att få gå på toaletten. Allt som friska sjuåringar gör självständigt och tar för givet, säger Lisa Andersson.

Bra och professionella assistenter

Bra och professionella assistenter är helt avgörande för Majas livskvalitet. Men att bygga ett förtroende hos en liten tjej tar tid och att byta assistenter ofta skapar både oro och stress hos Maja. Därför har långsiktigheten och det personliga engagemanget varit viktiga faktorer när familjen letat assistans.

– Tack vare Humana har vi hittat assistenter som har tagit Maja till sina hjärtan och som hjälper henne i varje situation. Det gör att Maja numera även tar plats socialt. Hon hänger med och är en i gruppen tillsammans med kompisarna – vilket skulle vara omöjligt utan den hjälp hon har fått. Vi märker att hennes självförtroende och självkänsla har vuxit enormt, säger Lisa.

Juristerna ett ovärderligt stöd

En annan anledning till att Lisa Andersson valt Humana Assistans är den juridiska hjälp som erbjuds. I processen att få assistans kan många juridiska tvister förekomma och det är få privatpersoner som ensamma orkar driva sitt ärende.

– Juristerna har varit ett ovärderligt stöd i processen med alla dokument och kontakter med myndigheter. Tillsammans har vi kunnat kämpa för ett rättvist beslut, säger mamma Lisa.