en man och en kvinna vid ett bord
en man och en kvinna vid ett bord

Våra jurister - din trygghet

Hur är det möjligt att personer som haft samma beslut i 15 år förlorar det utan någon som helst förändring i sin livssituation? Kan vi tillåta att familjer går under för att de har ett ”föräldraansvar”? Självklart inte.

Som kund får du en egen jurist som helhjärtat jobbar för din sak, lyfter papperskvarnen från dina axlar och ser till att du får ett bra och rättvist beslut. Våra kunder ser vår juridiska expertis som en hörnsten för sin trygghet.

Att du har juridisk expertis som hjälp för din assistans har blivit livsviktigt. Bokstavligen. För det har blivit mycket tuffare med omprövningar, antal timmar och att ens få assistans. Det som förr var svårt, beskriver många idag som rena helvetet. Papperskvarnen har fått allt fler och vassare tänder. Förvisso är juridisk hjälp något som de flesta bolag erbjuder. Men vad erbjuder man egentligen? Ofta handlar det bara om en eller ett par jurister, eller någon inhyrd. I jämförelse har vi 20 heltidsanställda jurister med en samlad kompetens och erfarenhet som är helt unik. Och det är en trygghet som ingår i Humana utan någon extra kostnad.

Kontakta oss för att få hjälp med ansökan om personlig assistans

Våra kunders trygghet och frihet står alltid i fokus. Vi har jour dygnet runt. Vi hjälper till med allt från rekrytering och administration till juridiskt stöd. Vår uppgift är att förenkla ditt liv - att hjälpa dig att hitta ditt vardagsflyt. Få kontakt med oss genom att fylla i formuläret.

Pojke som sitter i en soffa med ipad och en kvinna som håller armen om honom

Nya möjligheter till personlig assistans

Stärkt rätt till personlig assistans. I januari 2023 trädde en ny lagstiftning i kraft. Våra jurister berättar mer vad den innebär och hur den påverkar assistansen.

Hur kan våra jurister hjälpa dig?

Juristerna på Humana är till för dig som har personlig assistans idag, men även för dig som inte har det och vill ha hjälp med att ansöka. Det kostar inget att få hjälp av våra jurister.

  • Rådgivning inför din ansökan
  • Upprätta en ansökan om personlig assistans åt dig
  • Hjälper och stöttar dig i kontakten med myndigheterna gällande din ansökan
  • Stöttar dig under möten med myndigheterna
  • Hjälper dig att överklaga beslut som du inte är nöjd med
en kvinna i en soffa

Din egen jurist

Som kund hos Humana får du tillgång till en egen jurist som du kan rådfråga och som stöttar dig vid behov. Juristen fungerar som ett löpande stöd för dig i din assistans och kan bland annat hjälpa dig under ansökningsprocessen eller om du vill överklaga ett beslut.

På Humana har vi jurister i hela landet som talar ett flertal olika språk och som har många år av erfarenhet och kunskap inom personlig assistans som hjälper dig med dina funderingar. För oss är det viktigt att din personliga assistans fungerar och att du får det stöd du behöver.