1. Du är här: Assistans för barn

Även barn har rätt till personlig assistans och vi har erfarenhet av de allra flesta funktionsnedsättningar. Ett barn med funktionsnedsättning ska kunna leva så likt barn utan funktionsnedsättning som möjligt.

Har ditt barn rätt till personlig assistans?

Vem som har rätt till personlig assistans bestäm av Lagen om Stöd och Service till vissa funktionshindrade (LSS). För att få personlig assistans ska man uppfylla vissa kriterier och göra en ansökan till kommunen eller Försäkringskassan.

Ett barn med funktionshinder ska kunna leva så likt ett barn i samma ålder utan funktionsnedsättning som möjligt. Det finns ingen nedre åldersgräns för personlig assistans.

Som förälder till ett barn med personlig assistans har du rätt att bestämma vem som ska arbeta som assistent. Du kan även välja att själv arbeta som personlig assistent åt ditt barn.

Är du osäker på om ditt barn har rätt till personlig assistans?
Ring oss!

020-30 31 00

Vi utför assistans över hela landet

Vill du veta varför flest har valt oss? Hör av dig, det är enkelt och kostar inget. Fyll i var du bor så får du kontakt med en erfaren informatör vare sig du har assistans idag eller funderar på om du har möjlighet att söka. Söker du jobb? Klicka på jobbportalen ovan.