1. Du är här: Assistanspodden

Lyssna på vår podcast Assistanspodden och lär dig mer om personlig assistans.

Humanas egen podcast om personlig assistans leds av våra jurister Anthony och Antonia och släpps en gång i månaden. Podden är för alla, oavsett förkunskaper. I det första avsnittet pratar vi till exempel om vad personlig assistans är – och vem som kan få det.

Har du förslag på ämnen till podden eller har du någon fråga till Anthony och Antonia? Maila till assistanspodden@humana.se så kanske vi tar upp just dina frågor.

Publicerade avsnitt:

4. Personlig assistans och sondmatning
I det fjärde avsnitt av Assistanspodden pratar Antonia och Anthony om personlig assistans och sondmatning. Vi får också svar på varför det är viktigt att reda ut om sondmatning kan vara ett grundläggande behov eller ej.

3. Februari 2019: Personlig assistans och föräldraansvar
I dagens avsnitt av Assistanspodden pratar vi om vad föräldraansvar är och hur mycket ansvar man ska ha som förälder.

Specialavsnitt 2 av 2. Januari 2019: LSS-utredningen – De nya insatserna
I det andra specialavsnittet om LSS-utredningen diskuterar Antonia och Anthony i Assistanspodden om hur de nya föreslagna insatserna i LSS är utformade och vilka som kan få dem. Hur skiljer sig dessa mot personlig assistans som det ser ut idag och vilka fördelar eller nackdelar kan det innebära för den som behöver hjälp?

Specialavsnitt 1 av 2. Januari 2019: LSS-utredningen - Personlig assistans
I det första specialavsnittet om LSS-utredningen diskuterar Antonia och Anthony om hur de nya förslagen påverkar personlig assistans såsom insatsen ser ut idag. Vilka kommer ha rätt till personlig assistans om förslagen blir verklighet och i vilken omfattning?

2. November 2018: Vad är ett grundläggande behov?
I dagens avsnitt av Assistanspodden pratar vi om vad som är skillnaden mellan ett grundläggande och ett övrigt behov. Vi funderar över gränsdragningen mellan behoven och varför det är så viktigt att veta hur många minuter varje moment tar vid bedömningen av rätten till personlig assistans.

1. Oktober 2018: Vad innebär personlig assistans?
I det första avsnittet av Assistanspodden med Antonia och Anthony förklarar vi vad assistans är och vem som kan få personlig assistans. Vi tar upp det delade ansvaret mellan Försäkringskassan och kommunerna, pratar om assistansyrket och spånar om assistansens framtid.

 

Du hittar alla avsnitt här: 

iTunes  

Acast 

Soundcloud 

Spotify

En kvinna står och talar inför publik

Osäker på LSS-utredningen?

Den 10 januari släpptes utredningen om LSS. Vill du veta vad den innebär för dig? Humanas jurister reder ut begreppen.

Få svar på dina frågor om LSS-utredningen