1. Du är här: Assistansrådgivning

Assistansrådgivning

Tillbaka till bli kund

När det handlar om personlig assistans finns det många frågor. Humana Assistansrådgivning ger dig svar, helt kostnadsfritt, om vilka rättigheter du eller din närstående har.

Vi hjälper dig med dina frågor om funktionsnedsättningar, LSS och personlig assistans

Det kan vara frågor om ett barns rätt till personlig assistans och om myndigheters olika funktioner. Eller hur man gör när man vill flytta hemifrån med personlig assistans. Du kan helt enkelt fråga oss om allt som gäller personlig assistans! Ring oss redan idag så hjälper vi dig.

020-70 80 87 

Du kan även skicka e-post till oss på assistansradgivning@humana.se.


 

Vill du att vi kontaktar dig? Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Juridisk hjälp

Hos oss får du en egen jurist som ser över din assistans kostnadsfritt. Det gäller dig som redan idag har ett assistansbeslut och dig som får avslag på din assistans. Vi vet att regler och beslut kring personlig assistans kan vara snårigt och klurigt. Vi är ett av mycket få assistansbolag som har lyckats vinna i högsta förvaltningsdomstolen, men så har vi extremt engagerade och kunniga jurister också.

Vår storlek - din styrka

Det ger stora fördelar när det gäller till exempel att hitta assistenter. Vi har specialister som hjälper dig med lön, schema, rekrytering, ekonomi med mera. Tack vare att vi är så många kunder har vi också en starkare röst i alla våra kontakter med beslutsfattare kring personlig assistans. Det ger oss också möjlighet att satsa på utbildning där vi var pionjärer med Humana Academy och idag har vi en bred palett av framför allt digitala utbildningar. 

Vår värdegrund

För att fortsätta ta initiativ till att stärka och utveckla kvaliteten för våra kunder är det avgörande inom Humana att lyssna på våra medarbetares synpunkter, tankar och idéer. Arbetar man på Humana ska man känna sig delaktig, känna att man kan påverka. Vi har en tillåtande kultur där det är viktigt att man vill och vågar ta ansvar. På samma sätt ska ledning och chefer lyssna och agera utifrån medarbetarnas synpunkter. Våra medarbetares stora engagemang gör skillnad i våra kunders vardag. Det är det som präglar Humana.

Vad tycker våra kunder?

"Att själv få bestämma över mitt liv. Det är viktigt!"

Våra berättelser