Kvinnar väntar på att få en sptruta

Covid-19

På denna sida kan du läsa mer om vad som gäller för dig som assistent i ditt arbete, kopplat till Covid-19. Det är viktigt att ta ansvar för att ha korrekt information om vad som gäller just dig och ditt arbete i förhållande till Covid-19. För frågor, funderingar eller osäkerhet, kontakta din uppdragschef!

I dagsläget är smittspridningen i samhället låg. Folkhälsomyndigheten, FHM har kommit med nya rekommendationer gällande testning och vaccination samt när en medarbetare kan gå till jobbet. För dig som arbetar inom vård och omsorg gäller dock fortfarande:

  • Stanna hemma vid symtom på luftvägsinfektion som till exempel halsont, snuva, feber, hosta eller sjukdomskänsla. När du känner dig frisk och har haft ett feberfritt dygn kan du återgå till arbetet
  • Om din kund får symtom på luftvägsinfektion - arbeta enligt rutin för covid-19
  • Vaccination är fortfarande det bästa skyddet mot allvarlig sjukdom. FHM har rekommendationer gällande vaccination
  • Arbeta smittförebyggande med basala hygienrutiner
  • Skyddsutrustning ska finnas på arbetsplatsen. Kontakta din uppdragschef om det behövs beställas mer

Utbildningen "Basala hygienrutiner" finns tillgänglig i Humanas lärportal, som du hittar genom att logga in i FAST och sedan klicka dig vidare till lärportalen. Utbildningen är obligatorisk för alla våra anställda. Du kan kontakta Humanasupporten om du har problem med att logga in, se nedan.

Om du planerar eller har varit på resa utanför Sverige

Vid privata resor är det viktigt att du håller dig uppdaterad om riktlinjer, kontakta din uppdragschef hos Humana.

Kontaktvägar

Har du frågor om din arbetsplats kopplat till covid-19 kontakta din uppdragschef på Humana, växelnummer 019-760 86 00.

Humanasupporten, öppet vardagar 08.00-17.00: 020-70 80 01.

Söker du mer information om covid-19 kan du läsa på Folkhälsomyndighetens webbplats (öppnas i nytt fönster Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.) eller ring 1177.