En man dansar som uppvärmning till specialvarvet

Värdegrundsmaterial för Arbetsledare

Vår värdegrund är styrande för oss på Humana och i ditt uppdrag som arbetsledare är det obligatoriskt att återkommande arbeta med vår värdegrund, både i inre dialog med dig själv - självledarskap och i dialog med dina kollegor samt den kund ni arbetar för.

Värdegrunden är Humanas kompass

Varje dag ställs vi inför en rad situationer i olika sammanhang där vi gör olika val. Vilka val vi gör formas av vilka värderingar vi har, och när vi sedan möts i olika grupper så skapar våra gemensamma värderingar en kultur. Vi vill att den kulturen ska vara naturligt öppen och inkluderande där alla drar sitt strå till stacken. Det är ingen självklarhet utan det är något vi behöver arbeta medvetet med.

Stöd i ditt arbete

Vi har som stöd till våra medarbetare i detta löpande arbete tagit fram ett Värdegrundsmaterial, vilket du som arbetsledare kan jobba med i din grupp - detta sker dock alltid i samråd med uppdragschef.
Materialet ska visa hur du som arbetsledare arbetar med värdegrund tillsammans med dina kollegor fortlöpande och vid behov. Exempel på frågor som Värdegrundsmaterialet berör är:

  • Vad är värderingar och varför arbetar vi med dessa?
  • Vad betyder Humanas värdeord för oss på vår arbetsplats?

Du hittar Värdegrundsmaterialet och tillhörande instruktioner nedan:

Värdegrundsmaterial för arbetsledare - instruktioner Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Värdegrundsmaterial för arbetsledare - presentation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.