Kvinna och barn sitter vid bord, de skrattar och håller varandras händer

Ledsagarkort

Som personlig assistent ska du finnas där i vardagen för våra kunder. Vid besök på badhus, nöjesparker eller konserter kan en ledsagare ofta följa med in utan extra kostnad för att stötta kunden.

Förbered er inför besöketKolla upp i förväg vad som behövs på aktuellt ställe. Många nöjesparker kräver särskilda intyg eller uppgifter om kunden. Det är viktigt att veta att du som assistent lyder under sekretess och får inte ge ut personuppgifter om kunden och i det inkluderas information om behovet av assistans. Om kund på någon vis vill styrka sitt behov väljer hen att göra det på egen hand. Du som personlig assistent kan styrka din anställning med olika saker beroende på vad som efterfrågas.

 • Anställningsbevis
 • Ledsagarkort (se nedan)
 • Ledsagarintyg
 • Personuppgifter

Ingen kan kräva att du skall lämna i från dig ovan uppgifter, utan endast be att få se dem för verifikation. Du beställer ett krypterat personligt ledsagarintyg eller fysiskt ledsagarkort från din uppdragschef och du har sedan ansvaret för intyget.
Nedan ser du hur vårt ledsagarkort för år 2024 ser ut och kan även ladda ner det som ett digitalt ledsagarkort (Observera att filen hamnar bland nerladdade filer på din enhet). Tänk på att allt ovan är personliga handlingar, vilket går under GDPR och tystnadsplikt, de får varken lånas ut eller hanteras ovarsamt. Läs mer om GDPR och tystnadsplikt här. Länk till annan webbplats.

För att ladda ner vårt digitala ledsagarkort till din mobil, gör så här:

 1. Tryck och håll in på bilden nedan
 2. I dialogrutan som kommer upp väljer du "Ladda ner bild"
 3. Ledsagarkortet hamnar bland dina nedladdade filer, där du sedan kan använda det

För att ladda ner vårt digitala ledsagarkort till din dator, gör så här:

 1. Högerklicka på bilden nedan
 2. Välj "Spara bild som"
 3. I dialogrutan som öppnas väljer du vart du vill spara ledsagarkortet
 4. Via platsen där du sparat ledsagarkortet kan du visa upp det eller skriva ut det.
ledsagarkort
ledsagarkort