{"X":0.115,"Y":0.0,"Width":0.665,"Height":1.0}
{"X":0.115,"Y":0.0,"Width":0.665,"Height":1.0}

Så enkelt byter du assistansbolag

Det är lättare att byta assistansbolag än du kanske tror. Väljer du Humana som assistansbolag får du stöd genom hela processen och slipper allt krångel.

På Humana ser vi det som vår uppgift är att förenkla ditt liv och finnas där när du behöver det. Funderar du på att byta assistansbolag? Här är varför Humana är det rätta valet för dig:

 • Nära och personlig omsorg
  Du är en individ med unika behov och önskemål. Vår främsta prioritet är att skapa en nära och personlig relation, du är med och påverkar varje steg av resan.
 • Din personliga trygghet med en egen jurist
  Vår juridiska expertis ger våra kunder en känsla av trygghet, med en dedikerad jurist som hjälper till att säkerställa dina rättigheter.
 • Engagerade assistenter
  Dina personliga assistenter är noggrant utvalda tillsammans med dig för att passa dina behov och för att göra din vardag smidigare. Vi har den erfarenhet och kvalifikation som krävs för att ge dig den bästa möjliga assistansen. Vi erbjuder digital gratis vidareutbildning till dina assistenter löpande.
 • Storleken gör skillnad
  Vår storlek ger oss möjligheten att erbjuda det lilla företagets närhet tillsammans med de fördelar som en större organisation kan ge. Du får tillgång till en bred kompetens och stabilitet som garanterar din trygghet.

Så byter du till Humana – steg för steg

1. Första kontakten – utan några krav

Funderar du på att byta assistansbolag eller kanske är i behov av personlig assistans och vill bli kund hos Humana? Då är du välkommen att kontakta oss! Antingen din lokala informatör eller vår assistansrådgivning.

2. Samtal om dina behov och önskemål

Den lokala informatören bjuder in till ett möte och kommer överens om hur vi bäst kan möta dina önskemål och behov. Vi skräddarsyr din assistans och gör allt för att du ska få det du behöver.

3. Ditt beslut

När du har bestämt dig för att välja Humana som assistansbolag eller för att ansöka om personlig assistans tecknar vi ett avtal och stöttar i alla delar. Vi hjälper dig med allt det praktiska från start till den dagen du vill att vi över ansvaret för din personliga assistans.

4. Din uppstart – din assistans

Du kan känna dig trygg med att vi levererar en flexibel uppstart. Vi tar hand om allt från dag 1. Vi anställer dina assistenter om behovet finns. Du får ett eget team för din administration och tillgång till en egen jurist som kan allt om personlig assistans och lite till.

Kontakta oss så hjälper vi dig byta assistansbolag

Våra kunders trygghet och frihet står alltid i fokus. Vi har jour dygnet runt. Vi hjälper till med allt från rekrytering och administration till juridiskt stöd. Vår uppgift är att förenkla ditt liv - att hjälpa dig att hitta ditt vardagsflyt. Få kontakt med oss genom att fylla i formuläret.

Självklart får du ta med dig dina assistenter och vi ser till att de får en anställning hos oss och en introduktion till Humana. Som assistent hos Humana får man möjlighet att gå utbildningar och vara med på föreläsningar i olika ämnen kopplade till yrkesrollen. Vi har också ett intranät där vi samlar viktig information och nyheter som man kan ta del av direkt i mobilen.

Beroende på hur lång uppsägningstid du har hos din nuvarande utförare så kan uppstarten hos Humana variera. Vi tar över din assistans så fort det går och ser till att övergången blir smidig. Vi sköter all korrespondens och dialog med den utförare du har idag. Vi ser också till att dina assistenter får anställning hos oss om du önskar det.

Den vanligaste orsaken är att det man blivit lovad inte uppfylls av utföraren. Det kan vara allt från juridiks hjälp till att rekrytera bra personliga assistenter. En annan orsak är att man saknar stöd från utföraren i vardagen. Att ha en egen person att fråga när man behöver hjälp.

 • På Humana får du alltid ett eget team och en specifik kontaktperson som finns till hands för alla dina frågor
 • Vi har team som pratar många olika språk så du ska känna dig trygg med att få rätt hjälp
 • Egen jurist som är insatt i ditt ärende och kan hjälpa dig i alla juridiska processer inom assistansen
 • Rekryteringsspecialist som har en stor databas av kandidater för att hjälpa dig med rekrytering
 • Vår jour som stöttar dig med bemanning när du behöver hjälp snabbt.

Hos Humana har vi ingen uppsägningstid utan du kan testa att bli kund utan risk för att bli bunden. Om du har Försäkringskassan som huvudman till ditt beslut så behöver du byta den första dagen i månaden så detta kan påverka när du kan avsluta ditt uppdrag hos oss.

flicka ligger i sängen med många gosedjur

Vilket assistansbolag ska man välja?

9 saker att fundera på innan du gör ditt val Det kan skilja mycket mellan olika assistansanordnare, inklusive kommunen, beträffande hur den personliga assistansen utformas.