Kostnadsfri juridisk hjälp

Tillbaka till bli kund

Tillsammans har våra jurister hjälpt fler än 1000 personer att få assistans. Som kund på Humana får du tillgång till en egen jurist som ansvarar för att du ska få rätt antal timmar.

Hos oss får du en egen jurist

Hos oss får du en egen jurist som ser över din assistans kostnadsfritt. Det gäller dig som redan idag har ett assistansbeslut och dig som får avslag på din assistans. Vi har Sveriges största samlade juridiska kompetens inom personlig assistans och vi erbjuder juridisk hjälp på ett tiotal olika språk.

Vi vet att regler och beslut kring personlig assistans kan vara snårigt och klurigt. Vi kämpar för dina rättigheter hela vägen till Högsta Förvaltningsdomstolen om vi tror att du har chans att få rätt.

Vi är ett av mycket få assistansbolag som har lyckats vinna i högsta förvaltningsdomstolen, men så har vi extremt engagerade och kunniga jurister också.

Humana har Sveriges största kår av jurister som arbetar med personlig assistans. Tillsammans har våra mer än 20 jurister hjälpt fler än 1000 personer att få assistans. De jobbar i samarbete med varandra och det finns få ärenden de inte har mött tidigare. Alla kunder på Humana har tillgång till en egen jurist. 

Så fick några av våra kunder hjälp - se filmerna

Ansökningsprocessen

Vill du ha hjälp med att ansöka om personlig assistans? Är du osäker på om du har rätt till assistans?

Ring assistansrådgivningen, vi hjälper dig till rätt beslut.

020-70 80 87
1

Kontakta oss

Vi bokar in ett förutsättningslöst möte med dig där vi går igenom hur ditt hjälpbehov ser ut.

2

Fullmakter

När vi har alla nödvändiga dokument skickar vi en ansökan för att få ansökningsdatum registrerat så tidigt som möjligt.

3

Egen jurist

Därefter utses en av våra jurister till ditt personliga juridiska ombud som tar kontakt med dig.

4

Möte med kommunen eller Försäkringskassan

Ombudet förbereder dig och beskriver hur ett möte kan gå till och vad för frågor som vanligtvis brukar ställas.

5

Juristen bevakar ditt ärende

Vi finns med vid hembesök av kommunen och Försäkringskassan om du önskar det, vi står bredvid dig hela vägen.

6

Vid ett positivt beslut

Tillsammans kommer vi överens om hur du vill lägga upp din assistans framöver. Det är alltid dina önskemål som styr vårt arbete.

7

Vid ett beslut du inte är nöjd med

Vid ett överklagande vänder sig juristen till Förvaltningsrätten, eftersom det är ett ärende som rör en tvist mellan dig som individ och det allmänna.

Möt vår chefsjurist

Josefin valde att bli jurist efter att hon fick en son med autism. Hon upplevde att om hon skulle få det att fungera så behövde hon kunna mer än de handläggare som hon mötte, så hon satte sig i skolbänken och utbildade sig till jurist. Josefin har arbetat på Humana i nio år i olika roller och är nu Humanas chefsjurist.

Läs mer