Hem

Bernt och Britten valde Humana personlig assistans

Bernt överlevde sin stroke men livet blev helt annorlunda. Han undviker helst rullstol och försöker klara sig med hjälp av sin käpp och sina assistenter. Hans dåliga syn gör att skogspromenader inte är att tänka på längre. Han kan inte heller läsa tidningen eller se på tv mer än korta stunder.

Att vara självständig och få tid för sig själv var alltid viktigt för Bernt. Nu har han tre assistenter vid sin sida en stor del av dygnet. Han behöver dem för att över huvud taget kunna ha ett drägligt liv. När vädret och väglaget tillåter tar Bernt promenader med hunden och då är assistenterna duktiga på att veta när de behövs nära och när de ska backa ett steg.
– Det är det bästa med bra assistenter. De ger stöd, men jag får ändå känna mig självständig.

När Bernt fick komma hem efter nästan fyra månader på sjukhus var det mycket han behövde hjälp med.
– Det var jättejobbigt! Det var ju inte min man som jag alltid kunnat luta mig mot. Jag fick hjälpa honom med allt, säger hans fru Britten.

Nöjda kunder hos Humana sedan fem år

Femton år senare har de en vardag som fungerar helt okej. Det är tydligt att de trivs med varandra samtidigt som båda tar vara på värdefull egentid. Även assistansen fungerar bra. De har nu varit kunder hos Humana i fem år och är nöjda med det stöd och den kunskap de får från Humana.
– Vi får välja assistenter själva, det är tryggt. Vi har även fått hjälp att söka timmar så att vi idag även kan ha en fritid, det är toppen!