Hem

Första liveintervjun avklarad!

Publicerad: 2019-09-18

För er som inte vet så jobbar jag som musikjournalist. Jag brukar göra mina intervjuer via mejl men har alltid velat intervjua musiker öga mot öga. Jag är inte så blyg men då jag har talsvårigheter så har jag funderat på hur jag ska intervjua musiker utifrån mina förutsättningar. Min redaktör bad mig att träffa Maxida Märak, som jag lyssnat på i två år. Utan att tänka sa jag ja. Sedan kom stressen – hur ska det här gå?

Veckan då intervjun skulle vara så var jag så nervös. Jag präntade in frågorna i min assistents huvud så att intervjun skulle flyta på. När jag kommer fram till Playground Music, platsen där jag ska träffa Maxida, så möts jag av ett stort steg in. Som tur kan jag gå med stöd så jag fick lämna permon utanför. När jag kommer in Playground så var det att komma in i ett paradis. Det var så fint!

Massor av fina möbler och väggarna var fulla med musiktavlor. Jag satte mig vid ett bord, tog upp min dator och Bliss. Sedan kom Maxida. Vi skakade hand och jag förklarade att jag kommunicerade via min Bliss och muntligt med hjälp av min assistent. Jag satte på min inspelningsapp och intervjun började.

Samtalet med Maxida var väldigt avslappnat. Jag hade mina frågor på datorn att peka på, men jag vågade även ställa följdfrågor. Jag var nervös men min roll som journalist tog över.

Maxida är en aktivist och kämpar för mänskliga rättigheter. Så det gjorde mig liksom lugn. Vi som är aktivister är ofta väldigt öppensinnade och dömer ingen.

Jag är otroligt stolt över att jag vågade. Jag vill ju inte sitta hemma och mejla utan jag vill ju träffa musiker. Jag har även hittat ett bra program att transkribera med. Så nu ska jag köpa en bra mick och ge mig ut och intervjua!