Hem

Student 20**!

Publicerad: 2019-09-18

Allt började med att jag hittade min drömutbildning på SU, en kandidat mot Musik- kommunikatör. Jag sa upp mig från mitt jobb med bra månadslön, med risk för att aldrig få ett jobb igen, för att plugga upp betygen. Jag hade haft svårt att få jobb, troligen för att jag har CP. Så att lämna in min uppsägningsansökan var riktigt läskigt. Men jag gjorde det. Jag lämnade min fasta månadslön och hoppade ut i studentlivet med CSN.

När jag gick i skolan som liten hade jag kassa betyg. På grund av mina dåliga betyg har jag aldrig haft i tankarna att studera vidare. Jag har ju alltid haft mål i arbetslivet, men att gå på universitet eller högskolan har aldrig varit målet. Men när jag hittade min drömutbildning fick jag en gnutta självförtroende för att prova att plugga.

De kurserna jag började med var Svenska 2 och Engelska 6. Första uppgiften i Svenska skrev jag om epoken Romantiken och kopplade den till dagens musik. För första gången fick jag A i ett teoretiskt ämne. Det A:et var ett kvitto på att jag bara var skoltrött i skolan och att jag kunde mer än vad jag trodde. På de kurserna fick jag C.

Förra året ville jag bara få allt gjort snabbt. Men nu är det tvärtom. Jag har insett att ju längre tid jag tar på mig desto bättre levererar jag. Nu läser jag bara Svenska 3 och ska göra mitt nationella prov nästa vecka.
Jag vet inte när jag blir färdig med gymnasiet. Men huvudsaken är att jag blir klar.