Hem 020-70 80 87 Öppet vardagar
Kontakta oss Hitta din lokala kontaktperson

"För mig är CP ... ett ord, I guess?"

Natalie lever med en fysisk CP-skada sedan födseln. Den påverkar hennes tal och motorik men hindrar inte hennes drömmar om att bli journalist. Skriver gör hon redan på sin blogg.

Natalie gillar att hänga med sina kompisar och hon älskar musik. Särskilt Håkan Hellström, som hon har sett live två gånger.
– Första gången grät jag av lycka, det var superbra, säger hon med eftertryck.

Hon kommunicerar via en blisstavla och gillar datorn där hon kan kommunicera som vem som helst. Intresset för mode och att skriva kombinerar hon i sin blogg, This is how I roll. Bloggen har fått sitt namn efter en tv-serie som sändes på SVT och där Natalie var huvudperson.

Natalie

Vänner och rätt fokus viktigt

Natalies liv har varit en berg- och dalbana, precis som det är för många av oss. De första åren i skolan gick hon i särskola, men hon behövde en större utmaning så i sjuan började hon i vanlig skola.
– I början var det jättebra, alla var så nyfikna på mig. Men efter ett tag tröttnade de och jag blev plötsligt väldigt ensam. Det var hemskt.

Inte ledsen alls

Natalie har funderat på ordet CP och tycker att det är dumt att personer med CP tycker att det är ett skällsord. 
– Det är liksom "Jag har en CP-skada, men CP är ett fult ord". För mig är CP inget skällsord utan ... ett ord, I guess? 

– När jag tänker på ordet CP så tänker jag på stolthet. Ja, jag har en CP-skada, men det är inte hela min personlighet. Den del av mig som är CP är jag sjukt stolt över, för det gör mig lite mer annorlunda och jag gillar att vara annorlunda.

Utan sin CP-skada hade Natalie inte heller gått i en speciell skola och träffat  sina vänner, som också har något handikapp.
– Så jag är mer glad än ledsen över att jag har min CP. Faktum är att jag inte är ledsen alls.

Att bli kund hos Humana Assistans är enkelt

Klicka på menyn nedan för att ta kontakt med din lokala informatör så hjälper vi dig.