Hem

På många sätt är Niclas som vilken 21-åring som helst. Han tycker om musik, att spela tv-spel och se på film. På andra sätt skiljer han sig ganska mycket. Han har muskeldystrofi och är beroende av personlig assistans för att få vardagen att fungera.
– Bara sånt som att gå på toa eller ta fram nåt ur min ryggsäck funkar inte utan assistans.

Humanas jurister hjälpte till

Niclas fick sin första rullstol när han var sju eller åtta år gammal och tack vare Humanas jurister har idag assistans stora delar av dagen. Man skulle kunna tro att det är jobbigt men själv verkar han ganska avslappnad. Det går bra så länge man har assistenter att lita på.
– En bra assistent ska vara snäll och gilla att hitta på olika saker. Och gilla musik, men det tror jag att de flesta gör, lägger han till.

Många idéer

Niclas är en riktig idéspruta och intressena kretsar kring film och musik. Han har spelat in låten Long time ago och gjort en video till den. På ungdomsgården Träffstugan i Sköndal, dit Niclas brukar åka, finns det en studio man kan låna. 
– Jag håller på med en cover av Ed Sheerans Shape of you, säger han och spelar upp en snutt från iPaden, där han sjunger med klar stämma.

Niclas har även funderingar på att starta en Youtube-kanal där han recenserar spel och film.
– Eller så ska jag bli regissör, typ som nästa Steven Spielberg eller Tarantino. Det ska vara spänning och intriger som i Game of thrones.

Efter en studs funderande utbrister han:
– Jag kom på en grej! När de spelar in en ny Beckfilm kan jag vara Beck. Tänk dig, Martin Beck som har en funktionsnedsättning och sitter i rullstol. Wow!

Att bli kund hos Humana Assistans är enkelt

Klicka på menyn nedan för att ta kontakt med din lokala informatör så hjälper vi dig.