Hem

Pernilla

– Jag älskar att umgås med andra människor. Det är fantastiskt berikande att träffa folk från andra kulturer och försöka förstå hur de värderar saker och ting och ser på livet. Orden är Pernilla Beckers, en sprudlande glad kvinna med lockigt mörkt hår och ett smittande skratt.

Pernilla är en av många som tack vare assistansreformens införande 1994 kan leva ett bra liv.
– Det är den som gör att jag kan vara den jag är och leva det liv jag vill, säger Pernilla. 

När hon inte pluggar så gillar hon att träffa kompisar, gå på krogen eller på bio. Eller varför inte göra ett dagsverke åt Röda Korset.

– Jag brukar hålla föredrag om folkrätt och även prata om flyktingars utsatthet. Det som slår mig är hur lätt det går att bryta ned en människa i förtvivlan, hopplöshet och förnedring.

Långsiktigt engagemang och en bra relation

Humana ansvarar för personlig assistans som Pernilla har tillgång till 24 timmar om dygnet som hon behöver. Humana har funnits med så länge som Pernilla kan minnas. Från början var det föräldrarna som valde, och hon har aldrig haft anledning att byta.

– Visst kan jag välja fritt, men jag känner mig inte som en normal kund i den bemärkelsen. För mig handlar det mer om långsiktigt engagemang och en bra relation som ska hålla i vått och torrt.

Humana lyckas med det svåra konststycket att kombinera erfarenhet med nytänkande och sådant värdesätter jag högt.

Se filmen om Vi gör skillnad! Humana personlig assistans, där Pernilla medverkar

Att bli kund hos Humana Assistans är enkelt

Klicka på menyn nedan för att ta kontakt med din lokala informatör så hjälper vi dig.