Hem 020-70 80 87 Öppet vardagar
Kontakta oss Hitta din lokala kontaktperson
Molly och hennes assistent leker med tågbana i lego
Tillbaka till Bli kund

"Assistansen gör att vi får livet att gå ihop och ger Molly frihet att välja vad hon vill göra"

Precis som alla sjuåringar älskar Molly att leka och vara med sina kompisar. Men hennes funktionsnedsättning gör att Molly och familjen är beroende av personlig assistans för att vardagen ska fungera.

– Assistansen gör att vi får livet att gå ihop och ger Molly frihet att välja vad hon vill göra, säger mamma Katarina.

När Molly var ett år fick hon den ovanliga diagnosen Glutarsyreuri typ 1. Sjukdomen har gjort att Molly har förlorat förmågan att gå, stå, sitta, prata och äta.

Utan assistans skulle Mollys liv bestå av väntan

Därför behöver Molly hjälp och stöd dygnet runt, för att kunna leva sitt liv som hon själv vill. Hon älskar att cykla, åka slalom, teckna och leka med sina vänner.

– Utan assistans skulle Mollys vardag till största del bestå av väntan. Väntan på att bli förflyttad, att få kommunicera, att få leka, att få kolla vad storasyster gör eller att få gå på toaletten. Allt som friska sjuåringar gör självständigt och tar för givet, säger Katarina Gustafsson.

Bra och professionella assistenter

Bra och professionella assistenter är helt avgörande för Mollys livskvalitet. Men att bygga ett förtroende hos en liten tjej tar tid och att byta assistenter ofta skapar både oro och stress hos Molly. Därför har långsiktigheten och det personliga engagemanget varit viktiga faktorer när familjen letat assistans.

– Tack vare Humana har vi hittat assistenter som har tagit Molly till sina hjärtan och som hjälper henne i varje situation. Det gör att Molly numera även tar plats socialt. Hon hänger med och är en i gruppen tillsammans med kompisarna – vilket skulle vara omöjligt utan den hjälp hon har fått. Vi märker att hennes självförtroende och självkänsla har vuxit enormt, säger Katarina.

Juristerna ett ovärderligt stöd

En annan anledning till att Katarina Gustafsson valt Humana Assistans är den juridiska hjälp som erbjuds. I processen att få assistans kan många juridiska tvister förekomma och det är få privatpersoner som ensamma orkar driva sitt ärende.

– Juristerna har varit ett ovärderligt stöd i processen med alla dokument och kontakter med myndigheter. Tillsammans har vi kunnat kämpa för ett rättvist beslut, säger mamma Katarina.

Varför välja Humana för personlig assistans?

 1. Humanas assistansrådgivning ger dig svar på dina frågor om funktionsnedsättningar, personlig assistans och vilka rättigheter du eller din närstående har. 

  Vi har gedigen kunskap om allt som rör lagar och regler kring personlig assistans och LSS. Med Sveriges största juristkår till ditt förfogande kan vi ge dig bästa garantin för ett rättvist beslut. Vill du prata med en jurist redan idag? Ring oss på 020-70 80 87. Vår assistansrådgivning är en kostnadsfri tjänst.

 2. Du ska ha assistenter du trivs med. Våra rekryterings- och bemanningsansvariga är specialiserade på rekrytering. Det är svårt att rekrytera idag, men vi har bättre förutsättningar än någon annan. Vi har dessutom jour dygnet runt, du ska aldrig riskera att stå ensam.

  Vi utbildar assistenter och har kvalificerade utbildningar genom Humana Academy. Det är populärt att jobba som personlig assistent hos oss.

  Söker du jobb? 

 3. Vi anordnar många roliga evenemang för våra kunder i hela Sverige. Det är allt från julbord till sommarfester, motionslopp, sommarläger och mindre träffar som vi bjuder in till året runt.

  Här hittar du alla våra event.

Erik Wahlgren, informatör och rådgivare
Assistansrådgivningen Erik Wahlgren 020-70 80 87


Vi kan tyvärr inte ta emot jobbansökningar via våra informatörer, assistansrådgivningen eller kontaktformuläret. Söker du jobb, vänligen gå till jobbportalen

Vill du hellre att vi kontaktar dig?