”Utan assistans skulle Mollys liv bestå av väntan”

Precis som alla sjuåringar älskar Molly att leka och vara med sina kompisar. Men hennes funktionsnedsättning gör att Molly och familjen är beroende av personlig assistans för att vardagen ska fungera.
 - Assistansen gör att vi får livet att gå ihop och ger Molly frihet att välja vad hon vill göra, säger mamma Katarina.

När Molly var ett år fick hon den ovanliga diagnosen Glutarsyreuri typ 1. Sjukdomen har gjort att Molly har förlorat förmågan att gå, stå, sitta, prata och äta. Därför behöver Molly hjälp och stöd dygnet runt, för att kunna leva sitt liv som hon själv vill. Hon älskar att cykla, åka slalom, teckna och leka med sina vänner.  

- Utan assistans skulle Mollys vardag till största del bestå av väntan. Väntan på att bli förflyttad, att få kommunicera, att få leka, att få kolla vad storasyster gör eller att få gå på toaletten. Allt som friska sjuåringar gör självständigt och tar för givet, säger Katarina Gustafsson.

Med rätt assistans växer självkänslan
Bra och professionella assistenter är helt avgörande för Mollys livskvalitet. Men att bygga ett förtroende hos en liten tjej tar tid och att byta assistenter ofta skapar både oro och stress hos Molly. Därför har långsiktigheten och det personliga engagemanget varit viktiga faktorer när familjen letat assistans.

- Via Humana har vi hittat assistenter som har tagit Molly till sina hjärtan och som hjälper henne i varje situation. Det gör att Molly numera även tar plats socialt. Hon hänger med och är en i gruppen tillsammans med kompisarna – vilket skulle vara omöjligt utan den hjälp hon har fått. Vi märker att hennes självförtroende och självkänsla har vuxit enormt.

Kampen för ett rättvist beslut
En annan anledning till att Katarina Gustafsson väljer Humana Assistans är den juridiska hjälp som erbjuds. I processen att få assistans kan många juridiska tvister förekomma och det är få privatpersoner som ensamma orkar driva sitt ärende.

- Juristerna har varit ett ovärderligt stöd i processen med alla dokument och kontakter med myndigheter. Tillsammans har vi kunnat kämpa för ett rättvist beslut, säger mamma Katarina.

Vill du bli kund hos oss?

Klicka på den röda menyn här under för att hitta din lokala informatör!

Vill du hellre att vi kontaktar dig? Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.