Hem 020-70 80 87 Öppet vardagar
Kontakta oss Hitta din lokala kontaktperson
Natalie i rullstol utomhus.
Tillbaka till Bli kund

"För mig är CP ... ett ord, I guess?"

Natalie lever med en fysisk CP-skada sedan födseln. Den påverkar hennes tal och motorik men hindrar inte hennes drömmar om att bli journalist. Hon kommunicerar via en blisstavla och med hjälp av sina assistenter. I sin blogg This is how I roll kombinerar hon intresset för mode och att skriva. 

Inte ledsen alls

Natalies liv har varit en berg- och dalbana, precis som det är för många av oss. De första åren i skolan gick hon i särskola, men hon behövde en större utmaning så i sjuan började hon i vanlig skola.

Hon har funderat på ordet CP och tycker att det är dumt att det används som ett skällsord. 
– För mig är CP ... ett ord, I guess? Min CP-skada är ju inte hela min personlighet, men jag är sjukt stolt över den del av mig som är CP. Det gör mig annorlunda och jag gillar det.

Utan sin CP-skada hade Natalie inte gått i en speciell skola och träffat alla sina kompisar. Hon hade inte heller haft assistenter, som hon ser mer som vänner.
– Jag är mer glad än ledsen över att jag har min CP. Faktum är att jag inte är ledsen alls.

Varför välja Humana för personlig assistans?

 1. Humanas assistansrådgivning ger dig svar på dina frågor om funktionsnedsättningar, personlig assistans och vilka rättigheter du eller din närstående har. 

  Vi har gedigen kunskap om allt som rör lagar och regler kring personlig assistans och LSS. Med Sveriges största juristkår till ditt förfogande kan vi ge dig bästa garantin för ett rättvist beslut. Vill du prata med en jurist redan idag? Ring oss på 020-70 80 87. Vår assistansrådgivning är en kostnadsfri tjänst.

 2. Du ska ha assistenter du trivs med. Våra rekryterings- och bemanningsansvariga är specialiserade på rekrytering. Det är svårt att rekrytera idag, men vi har bättre förutsättningar än någon annan. Vi har dessutom jour dygnet runt, du ska aldrig riskera att stå ensam.

  Vi utbildar assistenter och har kvalificerade utbildningar genom Humana Academy. Det är populärt att jobba som personlig assistent hos oss.

  Söker du jobb? 

 3. Vi anordnar många roliga evenemang för våra kunder i hela Sverige. Det är allt från julbord till sommarfester, motionslopp, sommarläger och mindre träffar som vi bjuder in till året runt.

  Här hittar du alla våra event.

Erik Wahlgren, informatör och rådgivare
Assistansrådgivningen Erik Wahlgren 020-70 80 87


Vi kan tyvärr inte ta emot jobbansökningar via våra informatörer, assistansrådgivningen eller kontaktformuläret. Söker du jobb, vänligen gå till jobbportalen