Natalie i rullstol utomhus

Natalie kommunicerar med hjälp av sina assistenter

Tillbaka till bli kund

"För mig är CP ... ett ord, I guess?"

Natalie lever med en fysisk CP-skada sedan födseln. Den påverkar hennes tal och motorik men hindrar inte hennes drömmar om att bli journalist. Hon kommunicerar via en blisstavla och med hjälp av sina assistenter. I sin blogg This is how I roll kombinerar hon intresset för mode och att skriva. 

Inte ledsen alls

Natalies liv har varit en berg- och dalbana, precis som det är för många av oss. De första åren i skolan gick hon i särskola, men hon behövde en större utmaning så i sjuan började hon i vanlig skola.

Hon har funderat på ordet CP och tycker att det är dumt att det används som ett skällsord. 
– För mig är CP ... ett ord, I guess? Min CP-skada är ju inte hela min personlighet, men jag är sjukt stolt över den del av mig som är CP. Det gör mig annorlunda och jag gillar det.

Utan sin CP-skada hade Natalie inte gått i en speciell skola och träffat alla sina kompisar. Hon hade inte heller haft assistenter, som hon ser mer som vänner.
– Jag är mer glad än ledsen över att jag har min CP. Faktum är att jag inte är ledsen alls.

Varför välja Humana för personlig assistans?

  1. När det handlar om personlig assistans finns det många frågor. Humana assistansrådgivning ger dig svar, helt kostnadsfritt, om vilka rättigheter du eller din närstående har. 

    Vi har gedigen kunskap om allt som rör lagar och regler kring personlig assistans, LSS med mera. Med Sveriges största juristkår till ditt förfogande kan vi ge dig bästa garantin för ett rättvist beslut. Läs mer om vår kostnadsfria juridiska rådgivning

  2. Du ska ha assistenter du trivs med. Våra rekryterings- och bemanningsansvariga är specialiserade på rekrytering. Det är svårt att rekrytera idag, men vi har bättre förutsättningar än någon annan. Vi har dessutom jour dygnet runt, du ska aldrig riskera att stå ensam.

    Vi utbildar assistenter och har kvalificerade utbildningar genom Humana Academy. Det är populärt att jobba som personlig assistent hos oss.

  3. Vi anordnar allt från julbord till sommarfester för våra kunder. Välkommen!

    Hitta alla roliga events vi bjuder våra kunder på

Vi hjälper dig med dina frågor om funktionsnedsättningar, LSS och personlig assistans

Det kan vara frågor om ett barns rätt till personlig assistans och om myndigheters olika funktioner. Eller hur man gör när man vill flytta hemifrån med personlig assistans. Du kan helt enkelt fråga oss om allt som gäller personlig assistans! Ring oss redan idag så hjälper vi dig.

020-70 80 87 

Du kan även skicka e-post till oss på assistansradgivning@humana.se.