Hem 020-70 80 87 Öppet vardagar
Kontakta oss Hitta din lokala kontaktperson
Tillbaka till Bli kund

”De sa att han inte skulle överleva natten”

En helt vanlig dag, år 2003, drabbades Sven-Olof av en stroke. På sjukhuset sa läkarna att han inte skulle överleva natten, men mot alla odds klarade han sig. Idag, femton år senare, fungerar livet – tack vare assistansen.
– Utan hans personliga assistenter hade vi inte klarat oss, säger hans fru Lainy.

Det var på väg till en hockeymatch som Sven-Olof, då 54 år, började bete sig konstigt. Han lyckades stanna bilen intill vägkanten med hjälp av sin fru Lainy, och fördes omedelbart till sjukhuset. Sven-Olof överlevde, men komplikationerna från stroken gör att han idag behöver personlig assistans för att livet ska fungera.

– Han har nästan helt förlorat förmågan att tala och behöver hjälp med alla grundläggande behov som att klä på sig, duscha, äta och kommunicera. För oss är assistansen helt avgörande och utan den hade varken jag eller Sven-Olof haft samma livskvalitet, säger hans fru Lainy.

Kan leva ett aktivt liv – tack vare assistansen

Innan stroken arbetade Sven-Olof som kvalitetsansvarig på ABB och Flextronics och det stora teknikintresset har han kvar. Med hjälp av sina assistenter håller han sig uppdaterad och får dessutom möjlighet att testa produkter som han tycker är spännande. En av de senaste höjdpunkterna var när han fick provåka en Teslabil. 

– Tack vare assistansen kan Sven-Olof få hjälp med sitt stora teknikintresse. Han får också möjlighet att kan komma ut, träna, träffa vänner och fortsätta ha ett aktivt liv, säger Lainy.

Viktigt med rätt assistenter

Att hitta ett assistansbolag som tänker långsiktigt och som hjälper till med de juridiska frågorna har varit viktigt. Sven-Olof är kund hos Humana, där han haft samma assistenter i flera år.

– Humana har hjälpt oss i ansökningsprocessen och de har varit fantastiska när det gäller att hitta rätt assistenter för Sven-Olof, säger Lainy.

– Och det är jag väldigt tacksam för.

Erik Wahlgren, informatör och rådgivare
Assistansrådgivningen Erik Wahlgren 020-70 80 87


Vi kan tyvärr inte ta emot jobbansökningar via våra informatörer, assistansrådgivningen eller kontaktformuläret. Söker du jobb, vänligen gå till jobbportalen