Hem 020-70 80 87 Öppet vardagar
Kontakta oss Hitta din lokala kontaktperson
Sven-Olof och en av Humanas anställda leker "stirrleken"

Personlig assistans för Sven-Olof

Tillbaka till Bli kund

”De sa att han inte skulle överleva natten”

En helt vanlig dag, år 2003, drabbades Sven-Olof av en stroke. På sjukhuset sa läkarna att han inte skulle överleva natten, men mot alla odds klarade han sig. Idag, femton år senare, fungerar livet – tack vare assistansen.
– Utan hans personliga assistenter hade vi inte klarat oss, säger hans fru Lainy.

Det var på väg till en hockeymatch som Sven-Olof, då 54 år, började bete sig konstigt. Han lyckades stanna bilen intill vägkanten med hjälp av sin fru Lainy, och fördes omedelbart till sjukhuset. Sven-Olof överlevde, men komplikationerna från stroken gör att han idag behöver personlig assistans för att livet ska fungera.

– Han har nästan helt förlorat förmågan att tala och behöver hjälp med alla grundläggande behov som att klä på sig, duscha, äta och kommunicera. För oss är assistansen helt avgörande och utan den hade varken jag eller Sven-Olof haft samma livskvalitet, säger hans fru Lainy.

Kan leva ett aktivt liv – tack vare assistansen

Innan stroken arbetade Sven-Olof som kvalitetsansvarig på ABB och Flextronics och det stora teknikintresset har han kvar. Med hjälp av sina assistenter håller han sig uppdaterad och får dessutom möjlighet att testa produkter som han tycker är spännande. En av de senaste höjdpunkterna var när han fick provåka en Teslabil. 

– Tack vare assistansen kan Sven-Olof få hjälp med sitt stora teknikintresse. Han får också möjlighet att kan komma ut, träna, träffa vänner och fortsätta ha ett aktivt liv, säger Lainy.

Viktigt med rätt assistenter

Att hitta ett assistansbolag som tänker långsiktigt och som hjälper till med de juridiska frågorna har varit viktigt. Sven-Olof är kund hos Humana, där han haft samma assistenter i flera år.

– Humana har hjälpt oss i ansökningsprocessen och de har varit fantastiska när det gäller att hitta rätt assistenter för Sven-Olof, säger Lainy.

– Och det är jag väldigt tacksam för.

Varför välja Humana för personlig assistans?

 1. Humanas assistansrådgivning ger dig svar på dina frågor om funktionsnedsättningar, personlig assistans och vilka rättigheter du eller din närstående har. 

  Vi har gedigen kunskap om allt som rör lagar och regler kring personlig assistans och LSS. Med Sveriges största juristkår till ditt förfogande kan vi ge dig bästa garantin för ett rättvist beslut. Vill du prata med en jurist redan idag? Ring oss på 020-70 80 87. Vår assistansrådgivning är en kostnadsfri tjänst.

 2. Du ska ha assistenter du trivs med. Våra rekryterings- och bemanningsansvariga är specialiserade på rekrytering. Det är svårt att rekrytera idag, men vi har bättre förutsättningar än någon annan. Vi har dessutom jour dygnet runt, du ska aldrig riskera att stå ensam.

  Vi utbildar assistenter och har kvalificerade utbildningar genom Humana Academy. Det är populärt att jobba som personlig assistent hos oss.

  Söker du jobb? 

 3. Vi anordnar många roliga evenemang för våra kunder i hela Sverige. Det är allt från julbord till sommarfester, motionslopp, sommarläger och mindre träffar som vi bjuder in till året runt.

  Här hittar du alla våra event.

Erik Wahlgren, informatör och rådgivare
Assistansrådgivningen Erik Wahlgren 020-70 80 87


Vi kan tyvärr inte ta emot jobbansökningar via våra informatörer, assistansrådgivningen eller kontaktformuläret. Söker du jobb, vänligen gå till jobbportalen