Hem 020-70 80 87 Öppet vardagar
Kontakta oss Hitta din lokala kontaktperson
Tim Palm sitter i inspelningsstudio
Tillbaka till Bli kund

"Mina assistenter är en självklar och nödvändig del av mitt liv."

Tim Palm har AMC-syndrom, Artrogryposis Multiplex Congenita, som ger felställda leder och en begränsad rörelseförmåga i armar och ben. Trots det har Tim spelat gitarr, är DJ och pluggar till ingenjör på KTH. Drömmen är att leva på sin musik, men han är realist och vill ha en utbildning att kunna falla tillbaka på.

Visst måste det gå?

Tims sovrum fungerar även som studio. Han rullar snabbt och vant mellan keyboards, tangentbord och surfplattor. Det började med sång för länge sedan, innan han fortsatte med gitarr. Med fötterna.
– Jag klarade riffet till Smoke on the water men sedan gav jag upp och skickade in en ansökan för att börja med trummor istället, säger han och skrattar.

Inget är omöjligt, det är helt tydligt. Han blir ofta arg när han inser att det är något han inte klarar, men det varar sällan längre än någon sekund. I nästa funderar han istället över lösningen, för visst måste det gå? Han är omgiven av människor med samma inställning. Pappa är ingenjör och har designat delar av studion. Inte heller trumläraren reagerade när de möttes.
– Han var cool och sa att det här löser vi. Det visade sig att han utvecklar trummaskiner, så vi har experimenterat massor.

Vardagen omöjlig utan assistenter

Att plugga vidare var självklart för Tim och teknikintresset förde honom till Kungliga Tekniska Högskolan, KTH. Efter avslutat program är han både ingenjör och lärare. Pendlingen från Enköping går smidigt med tåg och tunnelbana. För Tim skulle vardagen vara omöjlig utan assistenter. 
– De är en självklar och nödvändig del av mitt liv, på samma sätt som andra har andra saker som är självklara i deras liv, konstigare än så är det inte.

På fritiden är det musik och lite tv-spel som gäller. Tim har alltid gått i vanlig skola och hänger inte så mycket med andra med funktionsnedsättning.
– Jag hänger med folk med samma intressen som jag och det är ju inte handikapp jag är intresserad av.

Varför välja Humana för personlig assistans?

 1. Humanas assistansrådgivning ger dig svar på dina frågor om funktionsnedsättningar, personlig assistans och vilka rättigheter du eller din närstående har. 

  Vi har gedigen kunskap om allt som rör lagar och regler kring personlig assistans och LSS. Med Sveriges största juristkår till ditt förfogande kan vi ge dig bästa garantin för ett rättvist beslut. Vill du prata med en jurist redan idag? Ring oss på 020-70 80 87. Vår assistansrådgivning är en kostnadsfri tjänst.

 2. Du ska ha assistenter du trivs med. Våra rekryterings- och bemanningsansvariga är specialiserade på rekrytering. Det är svårt att rekrytera idag, men vi har bättre förutsättningar än någon annan. Vi har dessutom jour dygnet runt, du ska aldrig riskera att stå ensam.

  Vi utbildar assistenter och har kvalificerade utbildningar genom Humana Academy. Det är populärt att jobba som personlig assistent hos oss.

  Söker du jobb? 

 3. Vi anordnar många roliga evenemang för våra kunder i hela Sverige. Det är allt från julbord till sommarfester, motionslopp, sommarläger och mindre träffar som vi bjuder in till året runt.

  Här hittar du alla våra event.

Erik Wahlgren, informatör och rådgivare
Assistansrådgivningen Erik Wahlgren 020-70 80 87


Vi kan tyvärr inte ta emot jobbansökningar via våra informatörer, assistansrådgivningen eller kontaktformuläret. Söker du jobb, vänligen gå till jobbportalen