Hem 020-70 80 87 Assistansrådgivningen
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter
Fyra anställa på Humana tar en promenad och samtalar samtidigt
Tillbaka till Din egen jurist

Vägen till ett rättvist assistansbeslut upplevs ofta svår och komplicerad. Det är därför alla Humanas kunder har rätt till juridisk hjälp. Här kan du läsa några mål, där vi har hjälpt våra kunder.

Humana driver ärende om föräldraansvar till högsta instans

Ingår det i normalt föräldraansvar att byta blöja på sin tioåring eller vaka över sin tolvåring med epilepsi? Det anser inte Humana assistans som nu driver ett ärende hela vägen till Högsta Förvaltningsdomstolen (HFD).

Som ombud för en av Humanas assistanskunder kräver Humanas jurist Hanna Brundin att barn som är hemma från skola på grund av en tillfällig sjukdom ska ha rätt till assistans i samma omfattning som exempelvis när skolan är stängd på lördagar. Om barnet har magsjuka eller förkylning är helt irrelevant eftersom assistans behövs för de hjälpbehov barnet alltid har på grund av funktionsnedsättningen.

– Jag kommer göra allt i min makt för att HFD ska fastställa att det inte ska göras en ny prövning av föräldraansvarets omfattning om barnet är tillfälligt hemma från skolan, säger Hanna Brundin.

Läs hela nyheten