Hem 020-30 31 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

Föreläsning med Neuroförbundet

Hur är det att leva med en kronisk sjukdom som MS och hur ser samhället på "osynliga funktionsvariationer" och hjälpmedel i samhället? Det kommer Jennie Hedrén Hasselros, ordförande i Neuroförbundet Kronoberg, och informatör Pia-Lena Trulsson Humana, samtala kring under föreläsningen.

Datum:

Tid: 12.00 - 12.45

Plats: Digital föreläsning, länk skickas ut i mejl

”Jag vill vara som alla andra, men upplever att folk har mycket åsikter och fördomar om människor med funktionsvariation. Tyvärr drar många slutsatser om vad andra människor klarar av att göra enbart baserat på hur personen ser ut. En person med en funktionsvariation är unik, med olika utmaningar, varierande behov, egna förmågor och möjligheter”, säger Jennie.

Det finns funktionsvariationer som syns utanpå, och såna som inte syns alls. Osynlig funktionsvariation kan exempelvis vara en kronisk sjukdom eller ett tillstånd som på ett betydande sätt begränsar möjligheten till normala aktiviteter i vardagen.

Om Jennie Hedrén Hasselros

Jennie har levt med multipel skleros (MS) sedan mitten av 90-talet med många års erfarenhet i dagliga verksamheter. Hon är en aktiv föreningsmänniska och engagerad som bl.a. ledare i RulleGruppen Kronoberg och ordförande för Neuroförbundet Kronoberg.

Så jobbar Neuroförbundet Kronoberg

Har du frågor om personlig assistans eller vill veta mer om hur det är att vara kund på Humana?

Kom i kontakt med Humanas informatörer

Vi kan tyvärr inte ta emot jobbansökningar via våra informatörer, assistansrådgivningen eller kontaktformulär. Söker du jobb? Vänligen gå till jobbportalen

Observera att föreläsningen kommer att spelas in och kommer att finnas tillgänglig i efterhand. Detta för att vi vill att så många som möjligt ska kunna ta del av ämnet. Om du inte vill vara med på bild får du givetvis stänga av din kamera.