Hem 020-30 31 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter
 1. När

  Onsdag 24 mars kl. 12-12:45

  Om föreläsningen

  Det finns funktionsvariationer som syns utanpå, och såna som inte syns alls. Osynlig funktionsvariation kan exempelvis vara en kronisk sjukdom eller ett tillstånd som på ett betydande sätt begränsar möjligheten till normala aktiviteter i vardagen.

  Hur är det att leva med en kronisk sjukdom som MS och hur är synen på hjälpmedel i samhället? Det och mycket mer kommer Jennie Hedrén Hasselros, ordförande i Neuroförbundet Kronoberg, och informatör Pia-Lena Trulsson Humana, samtala kring under föreläsningen.

  Talare

  Jennie har levt med multipel skleros (MS) sedan mitten av 90-talet med många års erfarenhet i dagliga verksamheter. Hon är en aktiv föreningsmänniska och engagerad som bland annat ledare i RulleGruppen Kronoberg och ordförande för Neuroförbundet Kronoberg.

  Informatör Humana Assistans Pia-Lena Trulsson

  Anmäl dig till föreläsningen

 2. Kommande föreläsning

   

  När

  Torsdag 3 juni kl. 13.00

  Om föreläsningen – Korttidstillsyn för skolungdom över 12 år (del 8)

  Att ha rätt till "fritids" före och efter skolan gäller alla barn tills man fyller 12 år. Har man en funktionsvariation kan man behöva insatsen längre. I denna föreläsning går vi igenom hur korttidstillsyn för skolungdom över 12 år fungerar, vem som har rätt att söka och hur det går till. Följ med oss på vår resa genom LSS-lagen. 

  Du kan ställa frågor till oss i chatten under föreläsningen och som vanligt är föreläsningen gratis.

  Välkomna!

  Talare

  Erik Wahlgren jobbar som informatör och rådgivare på Humana Assistans och är en ofta anlitad föreläsare. Erik finns även tillgänglig på Humanas Assistansrådgivning, där kan alla kostnadsfritt få svar på frågor om allt från personlig assistans till olika stöd för personer med funktionsnedsättning.


  Klicka på knappen och anmäl dig till föreläsningen -
  Korttidstillsyn för skolungdom över 12 år.

  Anmäl dig till föreläsningen här!