"För mig är CP... ett ord, I guess?"

Natalie lever med en fysisk CP-skada sedan födseln. Den påverkar hennes tal och motorik men hindrar inte hennes drömmar om att bli DJ och journalist. Skriver gör hon redan på sin blogg.

Natalie gillar att hänga med sina kompisar och älskar musik. Särskilt Håkan Hellström som hon har sett live två gånger.

– Första gången grät jag av lycka, det var superbra, säger hon med eftertryck. Hon kommunicerar via en blisstavla och gillar datorn där hon kan kommunicera som vem som helst. Intresset för mode och att skriva kombinerar hon i sin blogg, This is how I roll. ("Så här rullar jag", lever jag mitt liv, ungefär). Bloggen har fått sitt namn efter en TV-serie på Sveriges television som sändes med Natalie som huvudperson.

Natalie

Vänner och rätt fokus viktigt

Livet har varit en berg- och dalbana, som det är för många av oss. De första åren i skolan gick hon i särskola. Hon behövde en större utmaning och i sjunde klass började hon i vanlig skola.

– I början var det jättebra, alla var så nyfikna på mig men efter ett tag tröttnade de och jag blev plötsligt väldigt ensam, det var hemskt. Som tur var hade hon sin bästis från gamla klassen som hon fortfarande umgås mycket med. Sedan hon började gymnasiet blev allt bättre men det får du läsa mer om på hennes blogg, här nedan hittar du ett utdrag.

För mig är CP... ett ord, I guess?

På tal om skällsord så hade jag en diskussion på Facebook häromdagen. För mig är CP inget skällsord utan det är... ett ord, I guess? Jag tycker det är lite dubbelmoral av folk med CP att tycka det. Det är liksom "Jag har en CP-skada men CP är ett fult ord".

På ett sätt så förstår jag om man blir upprörd, när jag var yngre blev jag arg så fort någon sa CP till något. Men vissa saker får man lära sig att koppla bort för det är ju fett jobbigt att bli sur bara på grund av ett litet ord all the time. När jag tänker på ordet CP så tänker jag på STOLTHET. Jag brukar säga att jag inte är CP-skadad utan att jag har en CP-skada för jag låter det ju inte ta över mig och min personlighet, ja ni läsare känner mig. Men den minimala delen av mig som är CP är jag sjukt stolt över. Jag har klarat så mycket i mitt liv och om jag inte hade min CP hade jag ju ändå bloggat, tagit mig in på galor, läst media, ätit toast, snyltat hisskjuts av de med hisskort i skolan, älskat att skriva, varit hipster, haft samma politiska åsikt, haft typ samma vänner och varit beroende av Håkan Hellström, men min CP gör mig ju ändå lite mer annorlunda och jag gillar att vara annorlunda.

En grej som inte hade hänt om jag inte hade min CP är att jag troligen inte hade träffat alla mina underbara vänner som också har något handikapp för jag hade ju inte gått i en speciell skola. Så jag är mer glad än ledsen över att jag har min CP, faktum är att jag inte är ledsen alls."

Vi utför assistans över hela landet

Vill du veta varför flest har valt oss? Hör av dig, det är enkelt och kostar inget. Fyll i var du bor så får du kontakt med en erfaren informatör vare sig du har assistans idag eller funderar på om du har möjlighet att söka. Söker du jobb? Klicka på jobbportalen ovan.