"En assistent ska gilla musik, men det tror jag att de flesta gör."

På många sätt är Niclas som vilken tonåring som helst. Han tycker om musik och älskar att spela TV-spel, särskilt Kingdom Hearts. På andra sätt skiljer han sig ganska mycket, han har muskeldystrofi och är beroende av personlig assistans för att få vardagen att fungera.

Niclas med microfon och förstärker sjunger

Det är vanligt med avslag på ansökningar om personlig assistans för barn och unga med hänvisning till föräldraansvar. Ju mindre barn desto större ansvar som förälder. Niclas är idag på väg in i vuxenvärlden och har fått hjälp av Humanas jurister att få assistans stora delar av dagen. Man skulle kunna tro att det är jobbigt men Niclas själv verkar ganska avslappnad, det går bra så länge man har assistenter att lita på helt enkelt.

– En bra assistent ska vara snäll och gilla att hitta på olika saker. Och gilla musik, men det tror jag att de flesta gör, lägger han till.

Själv älskar han musik och har en fantastisk sångröst. Bli inte förvånad om du får höra mer om honom i framtiden.

Vi utför assistans över hela landet

Vill du veta varför flest har valt oss? Hör av dig, det är enkelt och kostar inget. Fyll i var du bor så får du kontakt med en erfaren informatör vare sig du har assistans idag eller funderar på om du har möjlighet att söka. Söker du jobb? Klicka på jobbportalen ovan.