"Jag känner mig aldrig handikappad faktiskt."

– Jag älskar att umgås med andra människor. Det är fantastiskt berikande att träffa folk från andra kulturer och försöka förstå hur de värderar saker och ting och ser på livet. Orden är Pernilla Beckers, en sprudlande glad kvinna med lockigt mörkt hår och ett smittande skratt.

Pernilla

Pernilla är en av många som tack vare assistansreformens införande 1994 kan leva ett bra liv.
– Det är den som gör att jag kan vara den jag är och leva det liv jag vill, säger Pernilla. 

När hon inte pluggar så gillar hon att träffa kompisar, gå på krogen eller på bio. Eller varför inte göra ett dagsverke åt Röda Korset.

– Jag brukar hålla föredrag om folkrätt och även prata om flyktingars utsatthet. Det som slår mig är hur lätt det går att bryta ned en människa i förtvivlan, hopplöshet och förnedring.

Humana ansvarar för personlig assistans som Pernilla har tillgång till 24 timmar om dygnet som hon behöver. Humana har funnits med så länge som Pernilla kan minnas. Från början var det föräldrarna som valde, och hon har aldrig haft anledning att byta.

– Visst kan jag välja fritt, men jag känner mig inte som en normal kund i den bemärkelsen. För mig handlar det mer om långsiktigt engagemang och en bra relation som ska hålla i vått och torrt.

Humana lyckas med det svåra konststycket att kombinera erfarenhet med nytänkande och sådant värdesätter jag högt.

Vi utför assistans över hela landet

Vill du veta varför flest har valt oss? Hör av dig, det är enkelt och kostar inget. Fyll i var du bor så får du kontakt med en erfaren informatör vare sig du har assistans idag eller funderar på om du har möjlighet att söka. Söker du jobb? Klicka på jobbportalen ovan.