Hem 020-30 31 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

Fackförbundet Visions ordförande på besök på Örebrokontoret

Publicerad: 2015-04-09

8 april besökte fackförbundet Visions ordförande, Veronica Karlsson, Humanas kontor i Örebro. Det var en heldag som för Veronica började med besök på ett kommunalt äldreboende. Sen lunch med Kommundirektören Staffan Isling innan hon kom till vårt kontor.

Syftet med besöken var bland annat att möta medlemmar och att diskutera kompetensförsörjning i omsorgen i framtiden. Från Humanas sida var det personalchefen Karin Larsson, ordförande för den lokala fackklubben. Marie-Louise Andersson och VD Harald Wessman som mötte upp. Besökarna fick en rundvandring på kontoret och sedan följde ett samtal om arbetsmiljö, kompetensutveckling och villkoren för den personliga assistansen. Harald menade att det är viktigt att Visions medlemmar ska känna frimodighet i valfriheten att välja arbetsgivare. Han och underströk vikten av kvalitet. Där vi ibland får känslan att det blir för mycket fokus på ekonomin och vem som driver, inte hur. Veronica uppskattade träffen, till Visions hemsida sade hon;

– Det var jättespännande att höra om hur Humana ser på förutsättningarna att bedriva de här typerna av verksamheter. Men de var oroliga över det politiska läget, som gör att nödvändiga investeringar nu inte sker och att ersättningarna krymper. Sedan tycker de att det finns mycket missuppfattningar om privat driven välfärdsverksamhet. Det höll även våra medlemmar på plats med om. Att de dras över en kam och beskrivs negativt. Så det var ett väldigt intressant möte, avslutar Veronica.

På bilden i tur och ordning

Marie-Louise Andersson, informatör på Humana och ordförande för fackklubben
Karin Larsson, personalchef Humana Assistans
Linda Andersson
Carin Neanro och Veronica Karlsson från Vision
Harald Wessman, Humana Assistans VD.