Hem 020-30 31 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

Jan Björklund besökte Humana i Luleå

Publicerad: 2015-10-22

I onsdags besökte Folkpartiets partiledare Jan Björklund Humana assistans kontor i Luleå med syfte att diskutera mångfald och valfrihet. Från Humana deltog bland annat två av våra ambassadörer i Norr, Marie Andersson och Eva Brännvall.

Jan Björklund besökte Humana i Luleå

Under den dryga timme som besöket varade fick vi tillfälle att presentera Humana och även diskutera de utmaningar som den låga schablonhöjningen i kombination med bland annat höjda arbetsgivaravgifter som assistansbranschen som helhet står inför. Om man menar allvar med att det ska finnas en mångfald och valfrihet måste man ge både små och stora assistansanordnare förutsättningar att existera. Björklund lyssnade intresserat och delade Humanas uppfattning.

Våra ambassadörer berättade varför de valt just Humana som assistansanordnare. De lyfte särskilt fram friheten att själv bestämma när, var, hur och av vem assistansen ska ges och möjligheten till insyn och medbestämmande i den egna assistansekonomin. Ambassadörerna delade också med sig av sina erfarenheter av assistans jämfört med till exempel hemtjänst och kunde på ett bra och tydligt sätt visa på att assistans på riktigt gör det möjligt att leva ett bra liv.

Kontakt
Josefin Mikaelsson
Distriktschef Region Norr