Hem 020-30 31 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

Avtal personlig assistans klart – konflikten avblåst

Publicerad: 2017-09-08

Efter en lång tid av förhandlingar har nu Vårdföretagarna och fackförbundet Kommunal tecknat ett nytt kollektivavtal. Det innebär att den varslade konflikten om nyanställnings- och inhyrningsblockad är avvärjd och verksamheten fortgår som vanligt.

Inför hotet att helt stå utan kollektivavtal valde Vårdföretagarna att acceptera ett kollektivavtal. Enligt det så kallade märket. Trots att regeringen inte höjer företagens ersättning i motsvarande nivå. Det nytecknade avtalet är uppsägningsbart. Vilket är viktigt då branschens företag inte vet hur en kommande regering. Efter riksdagsvalet 2018. Kommer hantera ersättningsnivån för personlig assistans. Oavsett Regering efter valet blir det de som i praktiken bestämmer lönerna för de kommande åren.