Hem 020-30 31 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

"Att leta assistenter är verkligen skitkul"

Publicerad: 2017-10-26

Det lyser i Laura Simonic Flugajs ögon när hon berättar om sitt jobb. Lyckan att matcha rätt assistent med rätt kund, att bidra till att få assistansen att fungera. - Extra roligt är det nu när jag får vara med och hjälpa människor som inte jobbat på ett tag att få ett jobb.

Laura började som assistent 2012. Efter en tid som arbetsledare fick hon jobb som rekryteringsansvarig i Malmö. 

- Det är verkligen skitkul, man vill verkligen att de kunder man har kontakt med ska få en assistent som passar just dem.

Hon ansvarar också för ett nytt projekt som går ut på att erbjuda fler långtidsarbetslösa jobb. Det är egentligen ganska självklart. Humanas utmaning är att hitta assistenter och vi har ett ansvar som samhällsaktör. Insatserna har lite olika namn, det kan vara någon som är ny i Sverige men lika gärna någon som varit föräldraledig ett år och inte har ett jobb att gå tillbaka till. En av dem, Susanna, har räddat Laura många gånger.

– Hon fungerar med alla kunder och har löst bemanningar i hela Skåne och några gånger i Småland.

Projektet är i sin linda men förhoppningen är att det ska växa.

– De gör det så bra och vi behöver dem så det är klart att det ska växa, det tar jag ansvar för, säger Laura bestämt.