Hem

Kontaktuppgifter

Humana förvärvar RIK Assistans AB

Publicerad: 2018-10-02

Humana förvärvar assistansföretaget RIK Assistans AB, med geografisk utgångspunkt i Härnösand. Förvärvet innebär att Humana stärker sin position i norra Sverige.

– Jag är mycket glad att kunna presentera detta förvärv. RIK Assistans är ett kvalitetsföretag som erbjuder individanpassad personlig assistans med kunden i centrum. Förvärvet speglar vår tilltro till marknaden för personlig assistans och visar att vi följer vår strategi om att ta en aktiv roll i konsolideringen av marknaden, säger Rasmus Nerman, vd och koncernchef på Humana.

– Tillsammans med RIK Assistans förstärker vi vår närvaro i norra Sverige och vi ser fram emot att, tillsammans med våra nya kollegor, utveckla och expandera verksamheten framgent, säger Rasmus Nerman.

RIK Assistans har sitt säte i Härnösand. Bolagets helårsintäkter uppgår till cirka 65 miljoner kronor och bolaget har cirka 150 anställda.

– RIK Assistans och Humana kompletterar och stärker varandra både geografiskt och verksamhetsmässigt. Jag och mina medarbetare ser fram emot att bli en del av Humana. Vi kommer fortsätta att vara delaktiga i arbetet med att vidareutveckla och expandera våra gemensamma verksamheter, säger Anne Wigren, vd på RIK Assistans. 

Humana har ingått avtal om att förvärva samtliga aktier i RIK Assistans AB. Genom överlåtelsen, som sker omedelbart, kommer verksamheten att ingå i Humanas affärsområde Personlig Assistans.

För mer information, vänligen kontakta:
Anna Sönne
IR-ansvarig
070-601 48 53
anna.sonne@humana.se

Ulf Bonnevier
CFO
070-164 73 17
ulf.bonnevier@humana.se