Hem

Kontaktuppgifter

Humanafonden bidrog till Mirjans missionsresa

Publicerad: 2018-12-19

Mirjan är kund hos Humana assistans. När hon för två år sedan blev kristen gick hon med i en församling som anordnar årliga missionsresor. I år kunde Mirjan och hennes syster åka med till Rwanda.

Mirjan lider av postpolio, en sjukdom som karaktäriseras av muskelsvaghet, smärta, ostadighet och ständiga skakningar. Därför behöver Mirjan personlig assistans.
– Min syster Marcela jobbar som min assistent. Utan henne hade jag inte klarat vardagen och jag hade inte kunnat resa, berättar Mirjan.

Humanafonden räddade resan
Mirjan ville väldigt gärna åka med på missionsresan som kyrkan anordnade i somras, men hon hade inte råd. Hon pantade flaskor, sålde prylar, önskade sig födelsedagspengar och fick en stor del av sin studerande sons sparpengar i gåva. Ändå räckte det inte till för anmälningsavgiften.

Men då, bara två dagar innan sista anmälningsdagen, kom samtalet från Humanafonden; Mirjan var en av dem som blivit beviljade bidrag – nu var resan räddad!

Humanafonden är en fond som alla Humana assistans kunder har möjlighet att ansöka om bidrag ifrån en gång om året. Bidraget kan gå till upplevelser eller prylar som kan förgylla kundens dag. 

Sång, bön och skor till barnen
De tio dagarna i Kigali var späckade med aktiviteter. Varje morgon efter frukost bussades Mirjan och hennes medresenärer ut till olika skolor. Där fick de mest behövande barnen skor, som missionärerna samlat in inför resan. Under tre dagar anordnades även en festival med kända band från Rwanda, dans, ansiktsmålning och hoppborgar till barnen.

Mirjan rekommenderar alla som är nyfikna på världen att åka på missionsresa.
– Du ser på livet på ett helt annat sätt. Det är inte bara du längre. Förut var jag så egocentrerad, men nu har jag lärt mig att jag trots egna begränsningar kan hjälpa andra. Det är fantastiskt!