Hem

Kontaktuppgifter

Politiker på tillgänglighetsvandring i Kalix

Publicerad: 2019-09-25

Tillsammans med kommunpolitiker och lokala aktörer bjöd Humana in till en tillgänglighetsdag i Kalix i mitten på september. Humana presenterade bland annat Tillgänglighetsbarometern som gjordes tidigare i år, dessutom fick deltagarna möjligheten att låna rullstol och testa på tillgängligheten.

Humanas jurist, Anthony Sundström var på plats under själva under eventet, här är hans egna ord:

"Tillgänglighetsdagen i Kalix var mycket lyckad med god uppslutning och en ännu godare stämning! Det var väldigt intressant och inspirerande att lyssna till de olika föreningarna som samlats för att dela med sig av sina hjärtefrågor och berätta om deras viktiga arbete. De gör verkligen stor nytta! Jag fick under dagen möjligheten att berätta om hur rätten till personlig assistans bedöms idag och om vilka förändringar som är på gång inom lagstiftningen runt just personlig assistans".

Anthony tycker att det var väldigt roligt och det fanns ett stort engagemang i publiken som ställde bra och viktiga frågor säger han i en kommentar.

"Det är tydligt att personlig assistans är en fråga som berör men även oroar många människor just nu. Där kan vi hjälpa till genom att dela med oss av våra kunskaper och informera om vad som händer i detta stundtals komplicerade ämne". 

Humanas Tillgänglighetsbarometer

Humana gör årliga undersökningar som kartlägger Sveriges tillgänglighetsarbete. Läs den senaste undersökningen här.