Hem

Kontaktuppgifter

Möt Felix och Ellen i filmen ”Min lilla storebror”

Publicerad: 2020-12-21

Felix är kund på Humana och hans lillasyster Ellen Helinder har gjort filmen ”Min lilla storebror”. Filmen handlar om hennes 32-åriga bror Felix som lever med den ovanliga diagnosen Desintegrativ störning och om hur det är att växa upp med ett syskon som har en funktionsvariation.

Felix och Ellen.jpg

Våren 2020 släpptes dokumentärfilmen Min lilla storebror. En ärlig och kärleksfull spegling av hur vardagen kan se ut i en funkisfamilj. Att vara syskon till någon med en sjukdom eller funktionsnedsättning påverkar tillvaron på olika sätt. Det kan vara positivt, meningsfullt och berikande, men det kan även innebära andra känslor och tankar som inte alltid är så lätt att prata om.

”För mig har det alltid känts viktigt att på något sätt visa upp min och min familjs tillvaro. När jag växte upp kändes det som att vi var de enda i hela världen med vår situation. Jag tror det hade varit givande att få veta att det fanns de med liknande omständigheter, andra närstående till funktionsvarierade som kände som jag kände, att jag inte var ensam.”

Filmen skildrar flera perspektiv så oavsett om du är anhörig, assistent eller en person som saknar koppling till en liknande situation ger den värdefulla insikter. Och kanske kan du till och med känna igen dig i Ellens berättelse.

Passa på att se filmen Min lilla storebror under julhelgerna på TV4 Play. Har du inget konto kan du skapa ett prova gratis-konto under 14 dagar på TV4 Plays hemsida. 

Bildkälla: TV4 Play