Hem

Kontaktuppgifter

Svenska lag blev World Cup mästare i elinnebandy

Publicerad: 2022-09-23

I helgen samlades ett drygt 20-tal lag från hela världen för att göra upp om World Cup titeln i elinnebandy. Och svenska lag vann till slut i alla klasser. Det är den hittills största turneringen i sitt slag med över 300 spelare, lagledare och volontärer. Humana är stolta sponsorer av tävlingen och även arrangörsföreningen KF Heros.

Ansvarig för Humanas satsning på elinnebandy (tidigare elhockey) är informatören Kristian Jäderberg som också var på plats hela helgen i Gävle. 

Varför sponsrar Humana just elinnebandy?

– För oss inom Humana är detta inte vilken sponsring som helst. Plattformen som idrotten ger oss blir ett naturligt forum för oss att driva samtal om utveckling av tillgänglighet, idrott och folkhälsa för alla. Sporten väcker många känslor och man blir verkligen berörd av att se när ungdomarna gläds vid seger men lika berörd när man tröstar varandra efter en missad målchans, säger Jäderberg.  

– Jag är också så imponerad av att arrangörsföreningen KF Heros lyckats locka till sig ett fantastiskt antal lag till Gävle från hela världen för att göra upp om titeln. Man har alltså lockat hit lag från USA, Kanada och Tyskland bland annat. För mig är det enkelt. Humanas värdegrund är engagemang, glädje och ansvar, vilket även är vår drivkraft för att arbeta för att ge människor rätten och möjligheten ett bra liv. Genom att vara en partner till KF Heros och World Cup Volt Hockey möjliggör vi idrott på lika villkor för personer med svåra funktionsnedsättningar, säger Kristian Jäderberg, informatör för Humana Assistans.

Humana vill rikta ett stort tack till KF Heros och samtliga inblandade för ett väl genomfört arrangemang och vi ser fram emot nästa års turnering som spelas 15-17 september 2023.  

Bland annat P4 Gävleborg uppmärksammade turneringen:
https://sverigesradio.se/artikel/nora-och-hennes-gavlelag-vann-den-forsta-och-storsta-el-hockeyturneringen