Hem

Kontaktuppgifter

Vi hyllar månadens assistent

Publicerad: 2023-01-25

Visste du att Sveriges elfte största yrke är personlig assistent och att två tredjedelar av dessa jobbar inom privat sektor? Som det största assistansanordnaren i Sverige vill Humana belysa detta viktiga yrke än mer. Och vad bättre ställe än att börja än bland de egna medarbetarna?

Från och med januari kommer vi att presentera en vinnare av månadens assistent genom en intervju. Alla kan nominera assistenter och redan i december hade det kommit in över 20 nomineringar, den ena finare än den andra. Det känns kul att det har varit ett gensvar både bland kunder och tjänstepersoner att nominera.

– Det är otroligt svårt att välja, det känns som ett lyxproblem. Så mycket fint vi har fått läsa, man blir stolt säger marknadschef Angelika Strandberg. Bakom varje historia finns en vardag där assistenten verkligen gör skillnad.

Vinnaren varje månad får ett presentkort, diplom och blir hyllad i alla våra kanaler. Vi hoppas kunna lära oss av våra assistenter och såklart belysa deras viktiga jobb – och tacka dom för det de gör varje dag. Detta är bara en liten sak och vi vill satsa mycket mer. Utan personliga assistenter, ingen frihet för kunden.

Först ut i januari är Sanna som arbetat som personlig assistent åt samma kund i hela åtta år.

– Det bästa är att det är så fritt. Jag har även varit ledsagare och avlösare och jämfört med det får killen jag arbetar med verkligen göra det han vill och behöver, till exempel åka iväg och hitta på saker. Det är väldigt lättsamt och verkligen att av de mysigaste jobben man kan ha, det är väldigt givande, säger hon.

Läs intervjun och nomineringen