Hem

Kontaktuppgifter

Kontakta oss

Fler kontaktuppgifter

Nu har Anna assistans dygnet runt

Publicerad: 2020-04-02

I måndags kom det där brevet från Försäkringskassan som vi alla väntat på. Nu har Anna assistans dygnet runt och kan snart börja flytta till egen lägenhet.

 

Anna är ute.jpg

Mycket tankar och planering krävs innan vi är där. Lägenhet finns som håller på att inredas. Schemaläggning för en hel grupp är inget jag jobbat med som mamma och assistent. Min UC (uppdragschef) ska hjälpa mig få ihop det. Men det allra svåraste av allt blir att släppa taget som mamma. Visst är mina planer att assistenterna ska ta över och jag sakta ska dra mig ut. Ja, som assistent. Aldrig som mamma.

Vi brukar skämta att vi är siamesiska tvillingar. Vi nästan sitter ihop. Vi har gjort allt tillsammans i 20 år. Jag kan Anna utan och innan. Vet vad hon tänker och känner utan ord. Och tvärtom. Anna har inget fungerande tal tillsammans med andra funktionsnedsättningar. Hur ska hon klara sig utan mig?

Men då jag har positiva dar så tänker jag att det här kommer att bli jättebra! Anna har fina assistenter som hon tycker om. Hon gillar sin mysiga lägenhet och det märks på henne att hon förstår att det är hennes. Det ska gå. Det måste gå.