Hem

Kontaktuppgifter

Kontakta oss

Fler kontaktuppgifter

Varför flyttar Anna?

Publicerad: 2020-04-15

Mina kompisar säger "Jag förstår precis hur det känns när barn flyttar hemifrån." Men nej det tror jag inte alls.

Det är skillnad på när en normalbegåvad flyttar. De är oftast redo, frivilliga och förberedda. Ja det går att prata med dom, säga hur de vill ha det. Nej det är stor skillnad! Jag kan inte förklara för Anna varför hon flyttar. Och ja, varför flyttar hon egentligen?

Jag ska ju inte sticka under stolen med att det periodvis varit jobbigt att ta hand om henne. Svårt med kommunikation när hon inte pratar. Jag, som mamma, vet väl ofta vad hon vill men missförstånd händer ändå. Av det har det blivit stora utbrott. Utbrott som med åren blivit värre. Hon blir starkare! Jag kan känt mig maktlös ibland. Som ensamstående förälder har det varit jobbigt när man känner att man inte klarar av detta. Hon är starkare än mig. Jobbigt med nätter när hon oftast inte sover bra. Sen ska man ändå orka hela dagen. Assistenter lärs upp, och byter sen jobb och man står där själv igen.

Redan nu känner jag ny energi. Efter ett jobbat pass hemma hos henne får jag fara hem och umgås med sonen och våra hundar. Sen veta att man får sova hela natten. Vakna med ny energi. Vi har hittat bra assistenter och jag ser på henne att hon trivs med dom och i sin nya lägenhet. Hon förstår att det är hennes nya boende.

Det här kommer att bli jättebra!