Flicka med downs syndrom tillsammans med mamma
Flicka med downs syndrom tillsammans med mamma

Sök personlig assistans

Funderar du på att ansöka om personlig assistans? Vi förstår att det kan kännas svårt och jobbigt. Därför är vi är här för att hjälpa dig. Med vår expertis tar vi hand om hela ansökningsprocessen åt dig, så du kan fokusera på det som är viktigast. Kontakta oss idag för att få den personliga assistans du eller ditt barn behöver.

Så här går ansökningsprocessen till

Kontakta Humana

Kontakta vår assistansrådgivning. Du får berätta vad du behöver hjälp med och vi svarar på alla dina frågor. Tillsammans med våra erfarna jurister genomför vi en noggrann bedömning av din eller ditt barns situation. Därefter tar vi nästa steg genom att hjälpa dig med att förbereda och skicka in din ansökan om personlig assistans.

Vi gör en ansökan

Vi sköter allt med din ansökan om personlig assistans i samråd med dig. Vi sköter också kontakten med Försäkringskassan och kommunen. Får du avslag på din ansökan eller om beslutet inte är tillräckligt, så finns möjligheten att vi bedömer att en överklagan bör skickas in till domstol.

Efter beslutet- anställa assistenter

När du eller ditt barn fått beslut hjälper vi dig med allt, så din personliga assistans blir så bra som möjligt. Tillsammans med dig anställer vi de personliga assistenter som ni behöver, och ser till att assistansen blir trygg och säker. Vi sköter hela rekryteringsprocessen. Du får vara så lite eller så mycket involverad som du önskar. Det viktigaste är att du och dina assistenter ska trivs bra ihop!

Humanas team hjälper och stöttar dig

Ditt team på Humana kommer tillsammans med dig och dina assistenter se till att redovisning och rapportering fungerar på bästa sätt. Vi är noga med att följa alla lagar och regler så du kan känna dig trygg. Ditt team finns där hela tiden som stöd i allt kring din assistans. Vi på Humana säger att alla har rätt till ett bra liv och vi menar det. På riktigt.


Bli kund hos Humana Assistans

Våra kunders trygghet och frihet står alltid i fokus. Vi har jour dygnet runt. Vi hjälper till med allt från rekrytering och administration till juridiskt stöd. Vår uppgift är att förenkla ditt liv - att hjälpa dig att hitta ditt vardagsflyt. Få kontakt med oss genom att fylla i formuläret.

en kvinna i en soffa

Din egen jurist

Som kund får du en egen jurist som som engagerat arbetar för din sak och säkerställer att du får ett rättvist ock kvalitativt beslut.