1. Du är här: Tillgänglighetsbarometern

Humanas Tillgänglighetsbarometer

Tillbaka till personlig assistans

I år granskar Humana Sveriges tillgänglighetsarbete för tionde året i rad. Vad har kommunerna lyckats åstadkomma under dessa tio år och vilka kommuner toppar tillgänglighetsbarometern 2019?

Tillgänglighetsbarometern tas fram av Humana med expertstöd av SPF Seniorerna och Hjärnkraft. Med denna årliga granskning vill vi inspirera kommuner att göra mer för att skapa en enklare vardag för alla invånare.

Gemensamt för de kommuner som hittills visat framfötterna på området är samarbete med brukarorganisationer och tydliga mål, som även följs upp och utvärderas. Vår förhoppning är att se förbättrade resultat i fler kommuner och att kunna följa utvecklingen av tillgänglighetsarbetet i hela landet.

För andra året i rad toppar Halmstad Humanas Tillgänglighetsbarometer. En värdig vinnare som liksom övriga på topplistan har gjort jobbet på riktigt, inte bara för syns skull.

Vinnare 2018 är Halmstad!

För andra året i rad toppar Halmstad Humanas Tillgänglighetsbarometer 2018. En värdig vinnare som liksom övriga på topplistan har gjort jobbet på riktigt, inte bara för syns skull.

Läs rapport & ranking
Tillgänglighet kan vara så enkelt, inte minst om man tänker efter från början. I sista delen provar Annika att nå upp till saker så självklara som en ringklocka.