Hem

Kontaktuppgifter

Kontakta oss

Fler kontaktuppgifter

Hur gör jag för att få personlig assistans?

Det är Försäkringskassan eller din kommun som avgör om du har rätt till personlig assistans. Behöver du färre än 20 timmar i veckan för dina grundläggande behov är det din kommun som beslutar om du får assistans, i annat fall är det Försäkringskassan.

Assistansbedömningen
För att din rätt till assistans ska prövas behöver du göra en skriftlig ansökan. Vi på Humana har i över tio år hjälpt personer med funktionsnedsättningar att söka personlig assistans och hjälper dig gärna kostnadsfritt med din ansökan och förberedelserna inför din assistansbedömning. Det kan också vara skönt att ta hjälp av någon i kontakten med myndigheterna. När du vänder dig till oss blir en av våra jurister ditt ombud. Vi kan också hjälpa dig att överklaga i de fall där du inte är nöjd med det beslut som fattats och där vi ser att det finns anledning till att agera.

Så fort vi börjar arbeta med din ansökan ser vi dig som kund hos oss och för våra kunder ingår den juridiska servicen. Du betalar alltså inget för den, oavsett om du beviljas assistans eller inte.