Hem 020-30 31 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter
Tillbaka till Personlig assistans

I helgen lördagen den 16 mars arrangerades Humanacup i samarbete med Gävlelaget KF Heros och några av landets största föreningar inom parasport. Självklart fanns Humana på plats som huvudsponsor för 2:a året i rad för att dela ut utmärkelserna Matchens lirare! 

Cupen spelades på två planer och följande utmärkelser delades ut vid dagens avslut:

Matchresultat 2019

GULD med 1:a placering – IFAH blå
SILVER med 2:a placering – IFAH röd
BRONS med 3:a placering – KF Heros svart

Övriga utmanare 2019 (utan specifik ordning)

Gotland Flyers
KF Heros vit
UME Wolfs 1
UME Wolfs 2
Tuna Tanks

Under dagen arrangerades även ett antal aktiviteter runtom matcherna och vi passade på att ställa några frågor till vår kund Johanna som var på plats och tävlade.

Här en kortfilm om Johanna Mårtensson som berättar mer om varför elhockey är en fantastisk sport med stor gemenskapskänsla:

Här nedan är ett bildspel från dagen, kolla om du hittar din favoritspelare:

Fler bilder från dagen finns på Instagram och Facebook.

Vad är elhockey?

Elhockey riktar sig till personer med olika grad av rörelsehinder och har utövats sen år 1991 då den uppfanns i Danmark. Idag är sporten stor i Danmark, Norge, Tyskland och Kanada, samt spelas aktivt på hela 9 orter runtom i Sverige. Sporten har fått stor uppskattning då alla, med eller utan rörelsehinder (funktionshinder), kan delta på samma nivå.

Hur spelar man?

Spelet och regelverket påminner om innebandy och spelas inomhus i en gymnastik/sporthall. Under spelets gång sitter man i en nersänkt permobil. De specialbyggda stolarna har ett klubblad längst fram vid fötterna och genom joysticken passar och dribblar man. Stolen har tre hjul, klubban sitter fram på stolen och är 30 centimeter lång och 15 centimeter bred. Stolen går i 14 km/h och den svänger fort.

Sort tack till alla som deltog denna härliga lördag i Vallbacksskolan i Gävle!

Nästa elhockeyspel går av stapeln helgen den 13-14 april i Skärholmshallen, Stockholm. Självklart är vi på Humana på plats igen!