Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig
Illustrasionsbild över Humanas kommande äldreboende.
Tillbaka till Hitta ditt äldreboende

Humana Åby Ängar i Vallentuna

I maj öppnar Humanas nya äldreboende i Åby Ängar i Vallentuna. Här kommer det att finnas en takterrass, växthus och samlingssal för till exempel gemensamma aktiviteter eller födelsedagsfirande.

  • Bemannat dygnet runt
  • Balkong eller uteplats på varje avdelning
  • Samlingssal & stort aktivitetsutbud
  • Gym & rehab
  • Takterrass & växthus
  • Prisbelönt belysningssystem
  • Komfortkyla & solceller
  • Laddstolpar för elbil
  • Wi-fi i hela huset

Om boendet

Äldreboendet kommer att erbjuda 60 lägenheter. Varje avdelning har ett gemensamt vardagsrum och kök/matsal. På de översta två boendeplanen har varje avdelning både en öppen balkong och en inglasad balkong. På markplan har den ena avdelningen en öppen balkong och en öppen uteplats. Den andra avdelningen på markplan har en öppen balkong och en inglasad uteplats.

Boendet har även andra stora gemensamhetsytor, såsom samlingssal, aktivitetsrum, rehab och takterrass.

I varje lägenhet finns det en höj -och sänkbar säng, platsbyggd garderob, kokvrå med liten kyl och frysfack, sänggavel med inbyggd belysning samt en TV. Allt detta ingår givetvis i hyran.

Boendet kommer att utrustas med smarta tekniska lösningar för att skapa trygghet och trevnad för såväl boende som medarbetare. Till exempel har vi en belysningslösning som styrs helt automatiskt och som stöttar dygnsrytmen.

Aktiviteter

På Humanas äldreboenden erbjuder vi regelbundet aktiviteter för kropp, knopp och själ. Vi har en aktivitetsansvarig som ansvarar för att organisera individuella aktiviteter och gruppaktiviteter. Utbudet av aktiviteter baseras på de boendes önskemål. Njut av utsikten på takterrassen, måla i aktivitetsrummet eller träna i gymmet. På innergården finns det sköna sittgrupper och möjlighet till promenad. Här finns något för alla!

Den stora samlingssalen med tillhörande pentry kan användas vid gemensamma aktiviteter som sittgympa, musikunderhållning eller pubkvällar. Den kan även nyttjas när anhöriga kommer på besök eller vid födelsedagsfiranden.

Illustrasionsbild över Humanas kommande äldreboende.

Intresserad av att flytta in?

Det är kommunens biståndshandläggare som avgör om du kan bli beviljad plats på ett särskilt boende (äldreboende). I Vallentuna blir man placerad där det finns en ledig plats och efter kommunens rangordning. För tillfället finns det ingen möjlighet att ställa sig i någon kö, men så fort vi har en visningslägenhet redo kommer vi att öppna upp för visningar i mindre sällskap som vi bl.a. kommer att annonsera om här på vår hemsida och i lokalmedia. Vill du redan nu anmäla ditt intresse, kan du fylla i nedan formulär, så kontaktar vi dig när det börjar bli visningsdags!

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar.

Intresseanmälan Åby Ängar, Vallentuna

Har du eller en anhörig till dig biståndsbeslut om särskilt boende?
Hur hörde du talas om boendet?

Denna anmälan gäller endast dig som är intresserad av att flytta in eller komma och titta på boendet. För att få flytta in på boendet krävs det att du har ett biståndsbeslut om särskilt boende.

För arbetssökande hänvisar vi till vår jobbportal där du hittar våra lediga tjänster. 

Kontakta oss