Veckans meny på Lillsjö Badväg
Alla har rätt till en näringsrik och hälsosam kost samt en trevlig och rofylld måltidsmiljö. Personal sitter med under måltiderna för social gemenskap och som stöd för de som behöver.
Här nedan kan du se veckans meny. Med reservation för eventuella ändringar/specialkost. Ibland beställer kostansvarig en annan rätt.
Vecka 17
Måndag 22 April
Lunch: Isterband med dillstuvad potatis
Dessert: Chokladmousse
Middag: Pannkaksrulle med köttfärsfyllning och svampsås
Tisdag 23 April
Lunch: Fisk Piccata med tomatsås och ris
Dessert: Bär dessert
Middag: Pasta med baconsås
Onsdag 24 April
Lunch: Kycklingfärsbiffar med timjansås och potatis
Dessert: Jordgubbsmulpaj med vaniljsås
Middag: Timjandofatande köttfärs och potatislåda med grönsaker
Torsdag 25 April
Lunch: Fisksoppa med grönsaker och smörgås
Dessert: Pannkaka med sylt och grädde
Middag: Kalkon Cordon Bleu med rödvinssås och kokt potatis
Fredag 26 April
Lunch: Pannbiff med gräddsås och potatismos
Dessert: Drottningmousse
Middag: Broccoligratäng med skinka och potatis
Lördag 27 April
Lunch: Biffstroganoff med ris och gräddfil
Dessert: Aprikoskräm med mjölk
Middag: Stekt kycklinglårfilé med örtsås och potatis
Söndag 28 April
Lunch: Fläskfilé med rosmarinsky och stekt potatis
Dessert: Choklad donut
Middag: Köttgryta med ris
Vecka 18
Måndag 29 April
Lunch: Gräddig kycklinggryta med ost och serveras med ris
Dessert: Hallon och kokoskaka med vaniljsås
Middag: Kalv färsbiffar med skysås och potatis
Tisdag 30 April
Lunch: Panerad fisk med dansk remouladsås och potatis
Dessert: Färsk frukt
Middag: Raggmunk med stekt fläsk och lingon
Onsdag 1 Maj
Lunch: Korvstroganoff med ris
Dessert: Bärsmulpaj med vaniljsås
Middag: Köttbullar med gräddsås och kokt potatis samt lingonsylt
Torsdag 2 Maj
Lunch: Kalkonsoppa med grönsaker och smörgås
Dessert: Pannkaka med sylt och grädde
Middag: Färsbiffar med messmörsås och potatis samt lingon
Fredag 3 Maj
Lunch: Spättrullar fyllda med lax och potatismos samt citronsås
Dessert: Jordgubbsmousse
Middag: Kycklinglasagne
Lördag 4 Maj
Lunch: Biff stroganoff med ris och gräddfil
Dessert: Drottningkräm
Middag: Schnitzel med rödvinssås och stekt potatis
Söndag 5 Maj
Lunch: Långstekt fläskkottlet med örtsky och kokt potatis
Dessert: Kladdkaka med grädde
Middag: Pepparotköttgryta med rotfrukt och potatis
Vecka 19
Måndag 6 Maj
Lunch: Falukorv i ugn med potatismos och senapsås
Dessert: Chokladkaka med vaniljsås
Middag: Spaghetti med köttfärssås och rårivna morötter
Tisdag 7 Maj
Lunch: Pocherat fisk med dillsås och potatis
Dessert: Fruktsallad med vaniljgrädde
Middag: Gulaschgryta med paprika och kokt potatis samt aioli
Onsdag 8 Maj
Lunch: Nötfärsbiffar med gräddsås och potatis
Dessert: Äppelsmulpaj med vaniljsås
Middag: Kycklinglårfilé med basilika och tomatsås samt potatis
Torsdag 9 Maj
Lunch: Köttfärssoppa med grönsaker och gräddfil
Dessert: Pannkaka med sylt och grädde
Middag: Kassler med svampsås och kokt potatis
Fredag 10 Maj
Lunch: Wallenbergare med gräddsås och potatismos samt lingonsylt
Dessert: Rulltårta
Middag: Lasagne Alforno
Lördag 11 Maj
Lunch: Fiskgryta med rotfrukter och kokt potatis
Dessert: Morotskaka
Middag: Laxpudding med skirat smör
Söndag 12 Maj
Lunch: Långbakad kalvstek med timjansås och potatis samt svartvinbärsgelé
Dessert: Chokladpudding med grädde
Middag: Dillkött med kokt potatis
Vecka 20
Måndag 13 Maj
Lunch: Oxpytt med stekt ägg och rödbetor
Dessert: Nyponsoppa med grädde
Middag: Kryddig kycklinggryta med ris och gräddfil
Tisdag 14 Maj
Lunch: Fiskbordelaise med gräslöksås och potatismos
Dessert: Ananas med grädde
Middag: Färsbiffar med rosmarinsky och potatis
Onsdag 15 Maj
Lunch: Bratwurst med dillstuvad potatis
Dessert: Rabarbersmulpaj med vaniljsås
Middag: Köttfärslimpa med gräddsås och potatis
Torsdag 16 Maj
Lunch: Broccolisoppa med baconfräs och smörgås
Dessert: Pannkaka med sylt och grädde
Middag: Oxjärpar med lingongräddsås och kokt potatis
Fredag 17 Maj
Lunch: Fläskpannkaka med lingon
Dessert: Hallonmousse
Middag: Skinkfrestelse
Lördag 18 Maj
Lunch: Köttfärsgryta med grönsaker serveras med ris och gräddfil
Dessert: Tiramisu
Middag: Pulled pork med BBQ sås och ris
Söndag 19 Maj
Lunch: Långbakad fläskytterfilé med champinjonssås och stekt potatis
Dessert: Drottningmousse
Middag: Broccoli och blomkåls gratäng med kyckling
Vecka 21
Måndag 20 Maj
Lunch: Potatisbullar med bacon och lingon
Dessert: Glass
Middag: Oxjärpar med lingongräddsås och kokt potatis
Tisdag 21 Maj
Lunch: Pocherat fisk med citronsås och potatismos
Dessert: Jordgubb tårtbitar
Middag: Pannbiff med löksky och potatis
Onsdag 22 Maj
Lunch: Lunchkorv med stuvade grönsaker
Dessert: Bärsmulpaj med vaniljsås
Middag: Kåldolmar med skysås och kokt potatis
Torsdag 23 Maj
Lunch: Soppa med svarta bönor och korv samt smörgås
Dessert: Pannkaka med sylt och grädde
Middag: Fiskgratäng med tomat och basilika samt ris
Fredag 24 Maj
Lunch: Stekt Lax med vitvinssås och kokt potatis
Dessert: Kladdkaka med grädde
Middag: Moussaka med potatis och köttfärs
Lördag 25 Maj
Lunch: Biff stroganoff med ris och gräddfil
Dessert: Persikahalvor med grädde
Middag: Kycklingköttbullar med brunsås och potatis
Söndag 26 Maj
Lunch: Fläskfilé med rödvinssås och potatisgratäng
Dessert: Hallon och kokoskaka med vaniljsås
Middag: Viltfärsgryta med kokt potatis och svartvinbärsgelé