Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig

För att flytta in på ett äldreboende behöver du ett biståndsbeslut från kommunen du bor i. Att flytta till ett äldreboende innebär att du flyttar till en egen lägenhet.

Så går det till

Att flytta till ett äldreboende kan innebära en stor förändring både för dig som flyttar in och för dina anhöriga. Att du är tydlig med dina önskemål gör inflyttningen smidigare för dig och underlättar även för oss så att vi kan vara behjälpliga på rätt sätt. Vi vill på alla sätt göra inflyttningen så bra som möjligt.

När du flyttar in på något av våra äldreboenden inreder du din lägenhet efter eget tycke och smak med dina egna möbler. Givetvis ingår en specialanpassad säng, som även är höj- och sänkbar, i alla lägenheter.

Att tänka på vid inflyttning

  • Adressändra
  • Flytta telefonabonnemang
  • Teckna hemförsäkring
  • Alla våra äldreboenden är rökfria och rökning är endast tillåtet utomhus.

Flytta in på ett äldreboende

Det är kommunens biståndshandläggare som avgör om du är beviljad en plats på ett särskilt boende. Nedan ser du steg för steg i inflyttningsförfarandet.

1

Ansökan

För att göra en ansökan om plats på ett särskilt boende kontaktar du din biståndshandläggare på kommunen

2

Beslut

När du fått ditt beslut från kommunen, väljer du bostad. Kontakta oss för att höra hur vi kan hjälpa dig.

3

Välj boende

Lämna ditt besked till din biståndshandläggare när du har valt ditt boende.

4

Inflyttning

Om du har valt ett av våra boenden tar vi kontakt med dig för att planera din inflyttning tillsammans med dig.

Aktiviteter för en meningsfull tillvaro

På Humanas äldreboenden erbjuder vi aktiviteter dagligen för att du ska få en meningsfull och stimulerande vardag. Aktiviteterna planeras utifrån dina önskemål och behov. Vi sätter upp en plan tillsammans med hjälp av en individuell aktivitetsanalys och en levnadsberättelse.

I aktivitetsanalysen utforskar vi tillsammans vad som är viktigt för dig, vad du tycker är meningsfullt och hur du önskar fylla dina dagar. På så sätt får du i största mån påverka hur du vill leva ditt liv.

Våra aktiviteter sker i olika konstellationer i syfte att alla ska hitta något som passar dem: individuella aktiviteter, gruppaktiviteter, aktiviteter för hela verksamheten och utflykter utanför verksamheten.

En äldre dam som heter Eva, dansar glatt.

"Jag trivs verkligen jättebra här. Personalen är fantastisk och det händer saker hela tiden."

Vi har gympa flera gånger i veckan och förra veckan fick vi prova yoga. Det var alla tiders.

Läs Evas berättelse här

Anhörig

Vi eftersträvar ett gott samarbete med såväl boende som anhörig. Det är dock den boende som bestämmer i hur hög grad du som anhörig ska informeras och/eller göras delaktig i beslut som rör den boende. Ofta är din hjälp och dina insikter ovärderliga för att vi ska kunna ge en riktigt bra service, inte minst vid demenssjukdom. 

Anhöriga är varmt välkomna på många av våra aktiviteter. Minst 1 gång per år organiserar vi anhörigträffar. Du är alltid välkommen!

Kontaktuppgifter till våra olika äldreboende hittar du under Våra boenden.