Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig

För att flytta in på ett äldreboende behöver du ett biståndsbeslut från kommunen du bor i. Att flytta till ett äldreboende innebär att du flyttar till en egen lägenhet.

Fyll i en intresseanmälan så kontaktar vi dig för att hjälpa dig i ditt val av äldreboende

Har du eller en anhörig till dig biståndsbeslut om särskilt boende?

Så ansöker du om en plats på ett äldreboende

Det är kommunens biståndshandläggare som avgör om du är beviljad en plats på ett särskilt boende. Nedan ser du steg för steg i inflyttningsförfarandet.

1

Ansökan

För att göra en ansökan om plats på ett särskilt boende kontaktar du din biståndshandläggare på kommunen

2

Beslut

När du fått ditt beslut från kommunen, väljer du bostad. Kontakta oss för att höra hur vi kan hjälpa dig.

3

Välj boende

Lämna ditt besked till din biståndshandläggare när du har valt ditt boende.

4

Inflyttning

Om du har valt ett av våra boenden tar vi kontakt med dig för att planera din inflyttning tillsammans med dig.

Att flytta till ett äldreboende

Att flytta till ett äldreboende kan innebära en stor förändring både för dig som flyttar in och för dina anhöriga. Att du är tydlig med dina önskemål gör inflyttningen smidigare för dig och underlättar även för oss så att vi kan vara behjälpliga på rätt sätt. Vi vill på alla sätt göra inflyttningen så bra som möjligt.   

När du flyttar in på något av våra äldreboenden inreder du din lägenhet efter eget tycke och smak med dina egna möbler. Givetvis ingår en specialanpassad säng, som även är höj- och sänkbar, i alla lägenheter.

Att tänka på vid inflyttning:

  • Adressändra
  • Flytta telefonabonnemang
  • Teckna hemförsäkring
  • Alla våra äldreboenden är rökfria och rökning är endast tillåtet utomhus.

Aktiviteter för en meningsfull tillvaro

På Humanas äldreboenden erbjuder vi aktiviteter dagligen för att du ska få en meningsfull och stimulerande vardag. Aktiviteterna planeras utifrån dina önskemål och behov. Vi sätter upp en plan tillsammans med hjälp av en individuell aktivitetsanalys och en levnadsberättelse.

I aktivitetsanalysen utforskar vi tillsammans vad som är viktigt för dig, vad du tycker är meningsfullt och hur du önskar fylla dina dagar. På så sätt får du i största mån påverka hur du vill leva ditt liv.

Våra aktiviteter sker i olika konstellationer i syfte att alla ska hitta något som passar dem: individuella aktiviteter, gruppaktiviteter, aktiviteter för hela verksamheten och utflykter utanför verksamheten.

Du som anhörig

Vi eftersträvar ett gott samarbete med såväl boende som anhöriga. Det är dock den boende som bestämmer i hur hög grad du som anhörig ska informeras och/eller göras delaktig i beslut som rör den boende. Ofta är din hjälp och dina insikter ovärderliga för att vi ska kunna ge en riktigt bra service, inte minst vid demenssjukdom. 

Anhöriga är varmt välkomna på många av våra aktiviteter. Minst 1 gång per år organiserar vi anhörigträffar. Du är alltid välkommen!

Kontaktuppgifter till våra olika äldreboende hittar du under respektive verksamhet. 

Hitta ditt äldreboende

Vi hittade22enheter
Egen regi
En byggnad med trädgård
Humana Björnö i Norrtälje Björnö är ett nybyggt äldreboende i ett lugnt område nära naturen. Boendet har en stor trädgård med växthus, odlingslotter, promenadslingor och mysiga uteplatser för vila och...
073 069 30 18 Tropikvägen 9 761 41 Norrtälje Öppna karta
Egen regi
A group of people standing next to a tree
Humana Lillsjö Badväg i Kungsängen Humana Lillsjö Badväg är ett nybyggt äldreboende med totalt 80 lägenheter för dig i behov av somatisk omvårdnad eller demensvård. Äldreboendet ligger vackert och naturnära med...
070- 201 26 54 Lillsjö Badväg 10 196 35 Kungsängen Öppna karta
Egen regi
A room filled with furniture and a rug
Humana Norrgårdshöjden i Åkersberga Mitt i Åkersbergas centrum ligger Norrgårdshöjden, ett modernt äldreboende med närhet till både grönområden och centrala funktioner. I närområdet har du tillgång till...
076-142 23 56 Norrgårdshöjden 3 184 36 Åkersberga Öppna karta