Hem

Kontaktuppgifter

Kontakta oss

Fler kontaktuppgifter

Två kvinnor ler mot varandra

Häng med våra assistenter på jobbet!

Nattis och Johanna går på festival

Nattis och Johanna går på festival

Mario och Semerer på Gröna Lund

Mario och Semerer på Gröna Lund

Hitta ditt jobb nu!

Just nu har vi 212 lediga tjänster över hela landet!

Sök jobb

Är du expert på att skapa vardagsflyt?

Som personlig assistent är ditt jobb att göra livet enklare för andra. Och eftersom varje människa är unik ser behoven olika ut. En vanlig dag på jobbet kan därför inkludera både att göra frukost som att sjunga karaoke.

Vad gör man som personlig assistent?

I jobbet som personlig assistent kommer du att hjälpa en person i vardagen - att skapa vardagsflyt. Det kan innebära allt från vardagliga sysslor i hemmet till att följa med till jobbet och aktiviteter. Ja allt som en person utan funktionsnedsättning gör! Varje kund är unik och det är kundens individuella behov som styr vad du kommer att göra. Beroende på vilken kund du jobbar hos så kommer du att till exempel vara kundens armar, ben och hjälpa till med kommunikationen. För många av våra kunder är assistenten förutsättningen för att möjliggöra sina drömmar.

Är personlig assistent ett yrke för dig?

Som personlig assistent är det bra om du är omtänksam, handlingskraftig, empatisk och har tålamod. Beroende på vem du ska jobba hos kan krav och önskemål se olika ut. Hos en del kunder behöver du ingen speciell utbildning, hos andra behövs det. Hos andra är viss erfarenhet ett krav.

Vid anställning av personlig assistent så är det kunden som har sista ordet bestämmer vem som ska få jobba hos dem. Det är viktigt att du och kunden trivs tillsammans. När du letar bland våra lediga tjänster se om du har de krav som önskas, men kika också på om ni till exempel delar intressen. Det kan vara roligare för er båda om ni har gemensamma beröringspunkter.

Läs gärna mer om vår assistent Johannas tankar och erfarenheter om att jobba som assistent.

Vad får du hos Humana?

Som nyanställd hos Humana Assistans så ger vi dig alltid en grundläggande introduktionsutbildning via webben. När du jobbar hos Humana blir du del av ett stort gäng och får därmed också en rad förmåner. Några exempel är friskvård, tjänstepension, och utbildningar. Assistenterna är våra hjältar och de som skapar vardagsflytet hos våra kunder!

 

 1. På Humana Assistans har vi individuell lönesättning. Lönen baseras på erfarenhet, uppdragets natur med mera. På Humana har vi kollektivavtal som vi följer. Vill du läsa mer och se generella löner besök då assistanskolls hemsida.

 2. Som personlig assistent får du betalt per timme du jobbar. På kvällar och helger utgår det även ersättning för obekväm arbetstid (OB-ersättning). Uppdragen baseras på hur många timmar kunden har fått assistans beviljad. Vilken tid på dagen du jobbar beror på när kunden har behov av hjälp. Med det sagt så ser det väldigt olika ut hos olika kunder.

  När du läser våra jobbannonser så står det vilken % grad tjänsten är på och ungefär vilka arbetstider som gäller.

  När du sedan börjar ditt jobb så kommer du att få ett schema med arbetstider. Ofta är det varierade tider under dygnet och ibland även helger. Vissa kunder har behov av extra personal på till exempel kvällar eller helger. Det kan vara ett bra extrajobb för dig som till exempel studerar. Du kan också kombinera två kunder att jobba hos. Eller välja att finnas som extra personal som vi kan ringa vid ordinarie assistents frånvaro.

  På sommaren har vi stort behov av personer som kan täcka upp för våra assistenters semester. Ett perfekt jobb för dig som pluggar! 

   

 3. För att jobba som personlig assistens behövs ingen formell utbildning. Som personlig assistent är det inte högskolepoängen som räknas. Det viktiga är hur du är som person. Är du engagerad, ansvarstagande, empatisk, har tålamod och gillar att jobba med människor så kan jobbet passa dig jättebra!

  Vissa kunder kan dock ha krav eller önskemål på utbildning eller vårderfarenhet då de kan ha särskilda behov som behöver tillgodoses. Det kan också finnas krav på till exempel språk och körkort. Detta står då tydligt i annonsen. 

  Du kan behöva lämna in utdrag från belastningsregistret. Detta gäller främst om du ska jobba med barn under 18 år. 

  Vi utbildar alltid våra assistenter i vårt introduktionsprogram till yrket. Och det finns möjligheter för vidareutbildningar internt. 

 4. Balans mellan arbetsliv och privatliv är viktigt och något vi som arbetsgivare främjar. Tid för reflektion, återhämtning och friskvård är viktigt för att du ska må bra och trivas på
  jobbet. Därför erbjuder vi friskvårdsbidrag till alla våra medarbetare.

  Friskvårdsersättningen kan du till exempel använda som bidrag till årskort på gym eller till massage. Friskvård gäller också om du är sjukskriven, föräldraledig eller arbetar deltid. Ersättningen står då i proportion till anställningens omfattning. 

 5. Genom att underlätta och uppmuntra till utveckling och karriärvägar inom Humana får vi behålla våra duktiga medarbetare under lång tid. Vi erbjuder utbildningar så att du kan kompetensutvecklas utifrån vad du behöver.

  I vår lärportal Humana Academy får du som personlig assistent hos Humana tillgång till många webbutbildningar, till exempel:

  • Introduktionsutbildning om personlig assistans
  • Hållbarhet
  • Värdegrund
  • Diagnoser så som MS och autism
  • Social dokumentation
  • Delegering och läkemedelshantering
  • Utbildningar i olika system
  • Arbetsmiljö
  • Basala hygienrutiner

  Jobbar du som assistent hos Humana ges du också möjlighet till anpassad lärarledd utbildning och kompetensutveckling utifrån arbetsgruppens och individuella behov. Så som HLR, brandutbildning, handledning med mera. Behoven identifieras genom arbetsmiljöskyddsronder på arbetsplatserna.

 6. Avtalspension SAF LO – Fora

  Pensionspremie från den månad du fyller 22 år till och med månaden innan du fyller 65 år. 4,5 % på lön upp till 483 000 kronor.

  Möjlighet att löneväxla

  Löneväxling innebär du kommer överens med din arbetsgivare om att avstå en del av din bruttolön för att istället avsätta extra tjänstepension. Vid löneväxling betalar arbetsgivaren en särskild löneskatt på den avsatta premien istället för socialförsäkringsavgifter. Vid löneväxling kompenserar Humana dig för skillnaden mellan löneskatt och socialförsäkringsavgifter genom att betala in högre pensionspremie.

 7. Inom Humana är bra löner, pensionsavsättningar och försäkringar en självklarhet. Genom kollektivavtal och facklig samverkan skapar vi förutsättningar för bästa möjliga
  anställningstrygghet.

  På Humana omfattas du som personlig assistent av Vårdföretagarnas och Kommunals kollektivavtal. Avtalet reglerar sådant som tjänstepension, arbetstid, semester, löneutfyllnad vid föräldraledighet och sjukdom, försäkringar och medbestämmande.

  Genom vårt kollektivavtal får du även ett antal olika försäkringar via AFA-försäkring.

  Sjukdom

  AGS – Avtalsgruppsjukförsäkring

  Vid sjukskrivning kompletterar AGS den ersättning du får från Försäkringskassan, från dag 15 till dag 360.

  Arbetsskada

  TFA – Trygghetsförsäkring vid arbetsskada

  Om du drabbas av en arbetsskada kan du få ersättning från TFA, exempelvis inkomstbortfall, kostnad för läkarvård, sveda och värk med mera.

  Föräldraledighet

  FPT – Föräldrapenningtillägg

  FPT ger dig ungefär 10 % extra ersättning för de dagar du tar ut föräldrapenning.

  Dödsfall

  TGL – Tjänstegrupplivförsäkring

  Ersättning till efterlevande vid dödsfall.

  Uppsägning på grund av arbetsbrist

  AGB – Försäkring om avgångsbidrag

  Vid uppsägning på grund av arbetsbrist kan ett engångsbelopp utbetalas till dig som 40 år innan sista anställningsdagen och arbetat minst 50 månader under en 5-årsperiod.

  Avsättning till tjänstepension vid frånvaro

  Premiebefrielseförsäkring

  Försäkringen betalar in pensionspremie för tjänstepension om du har föräldrapenning, graviditetspenning, sjukpenning med mera.

Två kvinnor kramas

”Jag har fått en vän för livet”

Johanna, 22 år, har tidigare arbetat inom vården och i butik men kände att hon ville göra något annat. Något meningsfullt som inte är så inrutat. Hon ville jobba med människor och göra nytta.

Läs Johannas bästa tips för att trivas som personlig assistent

Månadens assistent

Vad är det bästa med att vara personlig assistent? Varje månad väljer vi ut och hyllar en personlig assistent som gjort något extra. Läs om deras vardag och underbara nomineringar från kunder.

Läs intervjuerna

Vi finns i hela Sverige. Hitta ditt jobb nu!


Utdrag ur belastningsregistret

Vill du jobba som personlig assistent åt ett barn under 18 år? För att trygga säkerheten för våra barnkunder kräver vi utdrag från belastningsregistret innan vi kan anställa dig. Utdraget beställer du själv av polisen.