Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter
Två personer fikar utomhus
Tillbaka till Många olika roller

Som medarbetare är du Humanas största tillgång. Varje dag kan du bidra till ett bra liv för våra kunder.

 

Gillar du att jobba med människor och vill ha ett meningsfullt och givande arbete? Som personlig assistent får du hjälpa till med allt från vardagssysslor till fritidsintressen och nöjen. Varje kund är unik och det är kundens individuella behov som styr vad du ska göra. Du blir en viktig del för att en annan människas liv ska fungera.

Jobba på Humana

Just nu har vi 352 lediga tjänster över hela landet!

Sök jobb

Är personlig assistent ett yrke för dig?

Vi söker dig som är omtänksam, handlingskraftig och empatisk. I jobbet som personlig assistent kommer du att hjälpa en person i vardagen, det vill säga följa med till jobb, skola och aktiviteter och vara stödet i kommunikationen. 

Det är alltid kunden som bestämmer vem som ska få jobba som personlig assistent. Det är viktigt att du och kunden trivs tillsammans, då det ökar möjligheterna för att du ska trivas på jobbet. 

Kunskaper och erfarenheter

Beroende på vem du ska arbeta hos kan krav och önskemål se olika ut. Hos en del kunder behöver du ha en specifik utbildning, hos andra är viss erfarenhet ett krav. För att du ska känna dig trygg i din nya roll ger Humana Assistans dig som nyanställd en grundläggande introduktionsutbildning via webben. 

Berättelser från vardagen

"Det är kul att gå till jobbet" säger Tina som har arbetat som personlig assistent i åtta år.

"Det är kul att gå till jobbet!"

"jag har hittat rätt jobb för mig."

"Jag har verkligen hittat rätt jobb."

"Jag gillar att jobba med människor."

Som assistent hos Humana får du:

 1. Inom Humana är bra löner, pensionsavsättningar och försäkringar en självklarhet. Genom kollektivavtal och facklig samverkan skapar vi förutsättningar för bästa möjliga
  anställningstrygghet.

  På Humana omfattas du som personlig assistent av Vårdföretagarnas och Kommunals kollektivavtal. Avtalet reglerar sådant som tjänstepension, arbetstid, semester, löneutfyllnad vid föräldraledighet och sjukdom, försäkringar och medbestämmande.

  Genom vårt kollektivavtal får du även ett antal olika försäkringar via AFA-försäkring.

  Sjukdom

  AGS – Avtalsgruppsjukförsäkring

  Vid sjukskrivning kompletterar AGS den ersättning du får från Försäkringskassan, från dag 15 till dag 360.

  Arbetsskada

  TFA – Trygghetsförsäkring vid arbetsskada

  Om du drabbas av en arbetsskada kan du få ersättning från TFA, exempelvis inkomstbortfall, kostnad för läkarvård, sveda och värk med mera.

  Föräldraledighet

  FPT – Föräldrapenningtillägg

  FPT ger dig ungefär 10 % extra ersättning för de dagar du tar ut föräldrapenning.

  Dödsfall

  TGL – Tjänstegrupplivförsäkring

  Ersättning till efterlevande vid dödsfall.

  Uppsägning på grund av arbetsbrist

  AGB – Försäkring om avgångsbidrag

  Vid uppsägning på grund av arbetsbrist kan ett engångsbelopp utbetalas till dig som 40 år innan sista anställningsdagen och arbetat minst 50 månader under en 5-årsperiod.

  Avsättning till tjänstepension vid frånvaro

  Premiebefrielseförsäkring

  Försäkringen betalar in pensionspremie för tjänstepension om du har föräldrapenning, graviditetspenning, sjukpenning med mera.

 2. Avtalspension SAF LO – Fora

  Pensionspremie från den månad du fyller 25 år till och med månaden innan du fyller 65 år. 4,5 % på lön upp till 483 000 kronor.

  Möjlighet att löneväxla

  Löneväxling innebär du kommer överens med din arbetsgivare om att avstå en del av din bruttolön för att istället avsätta extra tjänstepension. Vid löneväxling betalar arbetsgivaren en särskild löneskatt på den avsatta premien istället för socialförsäkringsavgifter. Vid löneväxling kompenserar Humana dig för skillnaden mellan löneskatt och socialförsäkringsavgifter genom att betala in högre pensionspremie.

 3. Balans mellan arbetsliv och privatliv är viktigt och något vi som arbetsgivare främjar. Tid för reflektion, återhämtning och friskvård är viktigt för att du ska må bra och trivas på
  jobbet. Därför erbjuder vi friskvårdsbidrag till alla våra medarbetare.

  Friskvårdsersättningen kan du till exempel använda som bidrag till årskort på gym eller till massage. Friskvård gäller också om du är sjukskriven eller föräldraledig eller arbetar deltid, men ersättningen står då i proportion till anställningens omfattning. 

 4. Genom att underlätta och uppmuntra till utveckling och karriärvägar inom Humana får vi behålla våra duktiga medarbetare under lång tid. Vi erbjuder utbildningar så att du kan kompetensutvecklas utifrån vad du behöver.

  I vår lärportal Humana Academy får du som personlig assistent hos Humana tillgång till över många webbutbildningar, till exempel:

  • Introduktionsutbildning om personlig assistans
  • Hållbarhet
  • Värdegrund
  • Diagnoser så som MS och autism
  • Social dokumentation
  • Delegering och läkemedelshantering
  • Utbildningar i olika system
  • Arbetsmiljö
  • Basala hygienrutiner

  Jobbar du som assistent hos Humana ges du också möjlighet till anpassad lärarledd utbildning och kompetensutveckling utifrån arbetsgruppens och individuella behov, exempelvis HLR, brandutbildning, handledning med mera. Behoven identifieras genom arbetsmiljöskyddsronder på arbetsplatserna.

 5. Det som särskiljer Humana är våra medarbetares stora engagemang att göra skillnad i våra kunders vardag. När vi frågar våra personliga assistenter varför de valt att arbeta med det de gör är svaret nästan alltid ”Jag vill arbeta med människor och bidra till att göra livet bättre för en annan person.”

  Vår värdegrund

  Arbetet som personlig assistent bygger på relationer och ibland kan det vara en utmaning att dra gränser, kommunicera och läsa av situationer. Det är där Humanas värdegrund, som vilar på orden engagemang, glädje och ansvar, blir så betydelsefull. Vår värdegrund är ett verktyg och stöd i ditt dagliga arbete.

  Många arbetsgrupper har diskussioner om Humanas värdegrund som en fast punkt vid personalmöten. Värdegrundsfrågor lyfts dessutom som ett eget område vid våra arbetsmiljöskyddsronder. Som personlig assistent hos Humana har du också tillgång till Humana Academys webbutbildning om värdegrund, där du kan lära dig mer på egen hand och få tips på hur du praktiskt arbetar med frågorna tillsammans med dina kollegor.

Utdrag ur belastningsregistret

Vill du jobba som personlig assistent åt ett barn under 18 år? För att trygga säkerheten för våra barnkunder kräver vi utdrag från belastningsregistret innan vi kan anställa dig. Utdraget beställer du själv av polisen.