När det kommer till personlig assistans för barn har vi hört mycket konstigheter. Därför fortsätter vi att kämpa, det finns barn som behöver oss och vi tror på att alla barn har rätt till ett bra liv.

Barn med funktionsnedsättning ska kunna leva så likt barn utan funktionsnedsättning som möjligt. Det finns ingen nedre åldersgräns för att ha rätt till personlig assistans och vi hjälper dig att kämpa för ditt barns rätt.  

"Barn kan inte få assistans, det är faktiskt föräldrarnas ansvar". Det har vi hört ofta och det är givetvis helt uppåt väggarna fel. Samtidigt finns det en hel del oklarheter kring barn och assistans. När slutar t ex föräldrarnas ansvar och när krävs det andra insatser? Vi har hjälpt flera hundra barn att få assistans och vågar påstå att vi kan det bättre än någon annan.

Av våra kunder är ungefär hälften barn och ungdomar och vi anordnar den personliga assistansen enligt dina och ditt barns önskemål. Bland annat är du med och bestämmer vem som ska jobba som assistent, vilka löner som ska gälla och vilken kompetensutveckling assistenterna ska få. 

För oss är du som förälder viktigast i ditt barns liv. Tillsammans anpassar vi assistansen efter era behov och sedan är det vi som ska göra jobbet. Vad kan vi göra för dig idag?

Är du osäker på om ditt barn har rätt till personlig assistans?
Ring oss!

020-30 31 00

Bli kund hos Humana Assistans!

Det är enkelt. Klicka på menyn nedan för att ta kontakt med din lokala informatör så hjälper vi dig.

Orlando