Hem 020-70 80 87 Öppet vardagar
Kontakta oss Hitta din lokala kontaktperson
En kund med sin personliga assistent. De skrattar och har det trevligt
Tillbaka till Bli kund

#Humanashjältar

 

Kund och assistent kramas

”Det viktigaste för mig är att Sanna känner sig trygg”

Som arbetsledare är det allra viktigaste att ha kundens vilja i fokus, så att kunden känner sig trygg.

Jag har fått en vän för livet
Niclas med sin assistent på promenad

"En bra assistent ska vara snäll och gilla att hitta på olika saker."

På många sätt är Niclas som vilken ung kille som helst. Han tycker om film och musik och älskar att spela tv-spel. Men Niclas har också har muskeldystrofi och är beroende av personlig assistans.

Niclas fick hjälp av våra jurister
Isabelle sitter på golvet

"Jag är en vinnartjej!"

Idag lever Isabelle ett ganska normalt liv, trots andningssvårigheter och infektionskänslighet. Hon behöver fortfarande övervakning dygnet runt men det fungerar tack vare de personliga assistenterna.

Efter tuffa starten i livet
Bernt och Britten

Vi får välja assistenter själva, det är tryggt.

En vanlig dag på jobbet för femton år sedan började Bernt känna sig olustig. Det blev ambulans till Karolinska innan allt blev svart. "Din man kommer inte att överleva natten" var beskedet till hans fru Britten. Idag lever de livet med personliga assistenter en stor del av dygnet.

Bernt överlevde stroken
Natalie sitteri sin rullstol i en fotostudio

"För mig är CP... ett ord, I guess?"

Natalie låter inte sin funktionsnedsättning hindra henne. Tack vare sin egen envishet och fantastiska assistenter kan hon leva ett bra liv. Hon driver en blogg, This is how I roll. Bloggen har fått sitt namn efter en TV-serie på Sveriges television som sändes med Natalie som huvudperson.

Läs mer om Natalies drömmar
Emanuel spelar elgitarr

"Jag spelar gärna egen musik."

Det är tydligt att Emanuel älskar musik och när han inte spelar själv går han ofta på konserter i stora delar av Sverige. Hans syster Kristin är ofta med på konserterna som Emanuels assistent. Det ger extra trygghet eftersom han, förutom att han har autism, även får svåra epilepsianfall flera gånger i veckan.

Emanuels dröm om skivsläppet
Jessica poserar med en jättestor rabarber

"Min stora passion är att vara ute i naturen."

Jessica har varit personlig assistent i över 15 år. Att bli personlig assistent hade hon inte en tanke på från början. Hon läste media på gymnasiet och ville arbeta med reklam. Det var en kompis som övertygade henne att prova assistentyrket. År 2000 började hon arbeta extra och det fångade genast hennes intresse.

Ett flexibelt yrke
Vår kund Lennart sitter i en kajak.

"Mer frihet än tidigare."

Lennart Algulin har haft MS sedan 70-talet. Han klarade sig länge på egen hand men kom till sist till en punkt när han behövde mer stöd. Han kom då i kontakt med Humana.

Därför valde Lennart Humana
Marilyne sitter på en stol i en fototstudio

"Det blev så mycket mer, det blev en del av mitt liv."

Marilyne växte upp i Stockholm och har nu flyttat tillbaka efter några år på resande fot för att studera. Hon går historieprogrammet vid Stockholms universitet och sökte ett extrajobb för att slippa vara beroende av studielån från CSN.

Därför jobbar hon på Humana